Hrană
acţiune culinar/sonor/vizualăSeria de acţiuni numite generic Hrană este o modalitate de a împărtăși publicului anumite experiențe personale. Fundamental, mă bazez pe gătitul în prezența celorlalți ca pe un mijloc de comunicare – arhaic, poate, dar nu mai puțin eficace. Păstrînd rolul de actant, îl dublez cu cel de gazdă, invitînd publicul să participe la un ritual simplu, acela al așteptării și consumării hranei.În principiu, mămăliga este un element de bază – mărturie a unui univers rural ce a generat de-a lungul istoriei diverse tipuri de hrană. Brînza – pe care o alătur mămăligii – este de asemenea o piesă foarte importantă a unei culturi ciobănești, încă active în România. Țuica făcută în gospodărie întregește seria lucrurilor simple și concrete…
Desfăşurarea într-un spaţiu exterior, diferit de o galerie de artă, poate face ca interacţiunea să fie mai simplă şi mai directă.Evenimentul se adresează tuturor simțurilor – sunetul oalelor, al apei ce fierbe este captat cu ajutorul microfoanelor și amplificat, prin procesare rezultînd o țesătură sonoră; vizual, conturez povestea proiectînd diferite imagini din universul casnic; finalmente, brînza, țuica și mămăliga se adresează celorlalte trei simțuri – olfactiv, gustativ, tactil.O poveste despre foame, așteptare și arhaism.

Saşa-Liviu Stoianovici – născut în Timișoara, România. Artist vizual și membru al grupului de muzică improvizatorică Nu & Apa Neagră. Activ muzical și în cadrul proiectului solo Psychenaturadatura.