MU-MA | MODER Maria Pop Timaru
Curatoare/Curator: Simona Vilău
5 iunie – 22 iunie 2013, Spațiul de artă contemporană Aiurart (Lirei 21, București) / 5th – 22th of June, Aiurart Contemporary Art Space (Lirei 21, Bucharest)
Vernisaj/Opening: miercuri, 5 iunie, ora 19.00 / Wednesday June 5, at 7PM.

Maria Pop Timaru apelează la esențe și rădăcini în lucrările sale recente, la structuri fixe, primordiale, unde observăm tactici de interogare a celor mai profunde stadii ale apartenenței și ale descoperirii sursei. 
Originăm de undeva ca specii, dintr-o sursă primordială, dătătoare de viață și date genetice prestabilite. Dar nu despre genetică este vorba în aceste lucrări, ci despre poetica originarului, despre arhetipuri și despre stadiile incipiente ale maternității și adorației
Filtrele omului contemporan supraimpun acestei inferențe despre nostalgia propriei nașteri o abordare ironică și auto-ironică, în care terra madre nu e din lut proaspăt, ci din ceramică pictată sau diverse materiale manufacturate – carton, hârtie imprimată, polistiren, spumă poliuretanică și alte “fructe” ale industrializării și producției în masă. (Simona Vilău)

http://aiurart.ro/maria-pop-timaru-mu-ma/