In perioada 27 iulie – 4 august 2013 are loc la Sibiu editia a 11-a a Academiei Icon Arts.

Anual, la Sibiu, se reunesc in jur de 150 de tineri participanti din intreaga lume, atrasi de cadrul exceptional pentru experiente din cele mai diverse: dezvoltare profesionala, self-management, concerte si workshop-uri sustinute de nume cu autoritate in viata culturala internationala.

Axata preponderent pe zona muzicala (compozitie, muzicologie, interpretare solo, muzica de camera, orchestra, jazz), Academia ofera si cursuri de dans, teatru, fotografie. Anul acesta, cursul  de fotografie va fi sustinut de catre fotografii Sebastian Marcovici si Cornel Lazia.

Timp de 10 zile, in cadrul unor sesiuni teoretice si practice, cursantii vor descifra din tainele fotografiei. Cornel Lazia, va aborda ritmul in fotografie si echivalentul vizual al muzicii. In plus, o parte importanta a cursului se va axa pe editarea imaginilor cu accent pe serii de imagini (proiect fotografic) versus editarea unei imagini propiu zise.

“Vom avea cel putin 3 teme practice pe care sa le realizam impreuna. Una dintre aceste teme va fi legata de ce imi place eu sa denumesc „Lo-fi photography” … respectiv sa ne folosim de specificitatea imaginilor de mica rezolutie si de calitate tehnica scazuta si sa le dam o “noua viata” si noi valente. Alta va fi legata de maximizarea calitatii utilizand procedee cum ar fi HDR-ul si Panoramele, alaturi de prelucrarea traditionala. O a treia o sa fie realizarea unui portret in doua moduri de abordare ( traditionala si nonconventionala).” Cornel Lazia, profesor la sectia „Fotografie” a Academiei ICon Arts 2013

Cel de-al doilea profesor de fotografie, Sebastian Marcovici, va aborda fotojurnalismul: de la definitie si idei de cadre (cum abordezi un subiect, cum asiguri varietatea vizuala) la stiluri de fotografiat precum si dilema staff-photographer versus freelancer.

CV-urile celor 2 fotografi poti fi vizualizate aici: http://www.iconarts.ro/?page_id=17

Inscrierile se fac online, pe site-ul www.iconarts.ro, pana la data de 15 iunie, iar costul unui pachet variaza de la  500 lei (taxa curs) pana la 1850 lei ( taxa curs,  cazare in camere cu 2 locuri, 3 mese/zi).

Parteneri: Cetelem România, Filarmonica de Stat Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Teatrul „Gong” Sibiu, Hotel Continental Forum Sibiu, Mousiques Nouvells, Telemaque et ECO.

Parteneri media: Radio România Cultural, Magic Fm, Activ Efem, Radio Still Online, Zile și Nopti, Profil Cultural, Jurnalul Național, Turnul Sfatului, News Outdoor, Tribuna, Agentiadecarte.ro, Modernism.ro, Dordeduca.ro, Viajoa.ro, Amdoar18ani.ro, Orasulm.eu, Oitzarisme.ro, Bookblog.ro, Studentul.info, Metropotam.ro, Decat o Revista.

Sponsori: Krall Media Interactive si Altconcept