Ca în fiecare primăvară, Departamentul Design al Universității Naționale de Arte București participă la Ziua Porților Deschise, eveniment dedicat atât viitorilor studenți, cât și publicului larg.

Sâmbătă, 25 mai 2013, UNArte își pune la bătaie toate resursele pentru a oferi o zi memorabilă, dar mai ales utilă celor care vor să știe cât mai multe despre posibilitățile de studiu ale acestui domeniu. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă expozițiile dedicate celor trei secții de design – Grafic, Industrial și Ambiental – realizate în cursul anului școlar de către studenți. Elevii care vor da examenul de admitere în septembrie 2013 și cei care cochetează cu ideea, dar nu s-au hotărât încă, vor avea oportunitatea de a primi informații direct de la sursă, de la profesorii și studenții UNArte.

În acest an, tema Zilei Porților Deschise este MASCA, metaforă reprezentativă pentru stilul personal al fiecărui designer în parte. Sub sloganul “Descoperă-te”, UNArte Dept. Design lansează tuturor celor interesați invitația de a participa la un workshop original, care propune personalizarea unei măști, prin tehnica colajului, desen, marker etc.
Program:

 

10:00 – 10:30             Deschidere eveniment – întâmpinarea vizitatorilor cu broşuri conţinând informaţii despre admitere, secţii şi orarul zilei;

10:30 – 12:00             Tur al atelierelor de design pentru vizitarea expoziţiei anuale a studenţilor;

12:00 – 12:15             Discurs rector Cătălin Bălescu;

12:20 – 12:50             Prezentare de modă a secţiei de Design Vestimentar în curtea facultăţii;

13:00 – 13:45             Conferinţe susţinute de profesorii fiecărei secţii în parte şi de invitaţii acestora:

Graphic design – Iosif Oprescu

Design industrial – Alexandru Ghilduș

Design ambiental – Costel Chitea

14:00 – 15:00             Workshop specific fiecărei secţii:

  • Personalizarea unor măşti albe prin desen, pictură, ilustraţie,  pe care elevii le vor primi la intrare, drept invitaţii;
  • Prezentarea unor elemente de bază de compoziție vizuală și desen – domnul profesor Bogdan Moțoc.
  • Personalizare de tricouri în cadrul lansării concursului Eco-Rom Ambalaje “Design de tricou pe tema colectării separate”.