De peste 30 de ani, numele David „The King” Rodigan este sinonim cu una dintre figurile emblematice din scena de reggae si dancehall din Marea Britanie. Un activ sustinator al miscarii in toti acesti ani, experienta sa cuprinde un numar colosal de ore petrecute atat in studiourile de emisie ale celor mai prestigioase posturi radio: Radio London, Capital 95.8, Kiss 100, BBC Radio 1Xtra, BBC Radio 2, BFBS Radio. Il putem vedea si pe scenele celor mai importante festivaluri din lume, alaturi de unii dintre cei mai respectati artisti din breasla. De ceva timp este gazda evenimentului „Ram Jam”, care reuneste cei mai tari artisti ai momentului in seri electrizante, atat in tara natala, cat si in intreaga lume.

Si-a inceput cariera in lumea radio-ului in 1978 la BBC Londra, dupa care a continuat la Capital Radio unde, timp de 11 ani, a fost gazda emisiunii legendare „Roots  Rockers”. A inceput sa fie un adept al sound clash-ului – o competitie muzicala in care membrii a doua grupuri de artisti reggae dancehall isi dovedesc talentele, asemenea unui rap/ hip hop battle. A castigat numeroase premii, clash-uind cu o varietate de artisti jamaicani, ceea ce i-a adus pseudonimul de „Parintele Clash-ului”, iar in 2012 a primit trofeul de campion la World Clash Reset din New York.

Timp de 25 de ani a prezentat o emisiune de reggae saptamanala la British Forces Broadcast Corp, iar din 1990 e prezent si la radio-ul Kiss 100,  unde inca mai poate fi ascultat in fiecare duminica.
Palmaresul artistului este unul impresionant – in 2005 a fost inclus in Sony Radio Academy Hall of Fame, a castigat 3 dintre prestigioasele premii Sony Radio Academy Gold Awards, iar in 2012 a primit titlul MBE (Member of the Most Excellent Order of th British Empire) pentru „serviciile aduse broadcasting-ului” la Palatul Buckingham, devenind, asadar, Sir David Rodigan.

Ne intalnim cu David Rodigan intr-o locatie noua pentru prietenii Reggae Nights, in mijlocul naturii, insa nu departe de comoditatea orasului, in Parcul Tineretului București pe 31 mai 2013. Evenimentul va avea loc in punctul cel mai inalt al parcului, in apropierea skate park-ului, intr-o comuniune perfecta om-vibe-natura. Localizarea exacta o puteti vedea pe aceasta harta: http://goo.gl/maps/XeBHE


 Bilete 
20 LEI in avans / 30 lei la intrare
Bilete in avans sunt disponibile la magazinul Boarder’s din Bucuresti (Detalii aici https://www.facebook.com/boarders.boarders)

 Afterparty 

Dupa miezul noptii, ne strangem in Club Guantanamo la Bucharest Dub Vibration – o intalnire traditionala a doua sound-uri locale, in care muzica reggae si dub va rasuna pana dimineata. Atmosfera va fi asigurata de invitatii acestei editii in reprize de maxim 30 de minute, astfel ca vibe-ul se schimba de la roots, digital si rub-a-dub, la heavy dub si stepper. Accesul va fi gratuit pana la ora 1:00 cu bratara de la evenimentul din Parcul Tineretului.

Din Parcul Tineretului la Bucharest Dub Vibration se ajunge in aproximativ 15 minute de mers pe jos. Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial DUB VIBRBATION: http://dubvibration.blogspot.ro/

Pentru mai multe informatii va rugam urmariti evenimentul pe facebook aici https://www.facebook.com/events/167254640089454/ si site-ul nostru http://reggaenights.ro/