UN EVENIMENT NAG 7
ALERT studio (Red Code). Daniel Constantinescu. Eveniment: Vineri 24 Mai, ora 19:00.

Check-In

Plec uneori în călătorie însoțit doar de emoția pe care întâmplarea și descoperirea, proprii acestui proces, o trezesc în fiecare dintre noi. Alteori, bagajul interior este plin cu gânduri și fapte, legate de locul călătoriei, citite, aflate sau trăite de la mare distanță și cu mult timp în urmă.

Călătoriile mele sunt ghidate, de încărcătura mentală și emoțională, fie după o dimensiune narativă, fie după o dimensiune fictivă, care mi se relevă mereu prin imaginile produse în timpul voiajului.  Sunt uneori imagini culese, adăugate în ritmul unui jurnal, căutând întâmplarea; alteori sunt imagini construite, ca o proiecție din interior a acelor gânduri, trăiri, sentimente dintr-un timp anterior și îndepărtat, dar lăsând loc pentru neprevăzut.

Proiectul CHECK-IN reunește sub semnul autointerogării imaginii relizate în două călătorii făcute în țări situate la extreme geografice și culturale: Norvegia și Liban. Deși fiecare lucrare expusă ar putea fi considerată un proiect în sine, reunite și expuse așa cum o propun prin acest proiect, ele se înscriu unui discurs ce devine mod de analiză vizuală al procesului călătoriei, al relației personale cu locurile vizitate.

2-4 Mircea Vulcanescu Street, code 010281, Bucharest, Romania.
www.alertstudio.org

ALERT studio functioneaza ca pop-up gallery.

Vizitarea expozitiei se va face in perioada 24 Mai – 14 Iunie prin programare e-mail.

ALERT studio este un proiect independent initiat de Raluca Ilaria Demetrescu, Alina Buga si Catalin Burcea cu scopul de a crea o platforma de cercetare  si promovare a productiei artistice contemporane. Asumandu-si functia de spatiu laborator, Alert Studio propune o intalnire intre artisti, idei, directii si discursuri din zone conceptuale si spatii culturale diferite. Sunt importante si apreciate gandirea critica si interogatia ca metode de cercetare a contextului cultural-artistic contemporan.

ALERT studio functioneaza ca o galerie de proiect, conectand trei directii de explorare artistica – PINK | RED | WHITE – intr-un singur spatiu. Insa aceste coordonate nu inseamna indexare, restrictie si etichetare. Ele se pot intersecta si nuanta, pot oricand dialoga si declansa dezbateri.