Anca Poterasu prezinta:
Eveniment NAG #7
Zamolxis te iubește
Artist: Bogdan Luca

Vineri, 24 mai, 2013
19:00 – 03:00
Str. Plantelor, nr. 56, Bucuresti

Expozitie: 24 mai – 28 iunie

Zamolxis Te Iubeste este prima expozitie a lui Bogdan Luca in Romania. Pornind de la o serie de intrebari cu privire la diferenta dintre idee si experienta, Bogdan Luca este interesat de efortul unei constiinte vii: de a creea unitatea intr-un torent de informatie fragmentara, in continua schimbare.

Imaginile sunt seducatoare si poarta o aura de autenticitate: o amprenta a realitatii care credem ca documenteaza o experienta adevarata, acolo, in lume. Cum capata o imagine incarcatura spirituala? Pot imaginile transmite senzatia de existenta, independent de continutul lor vizual?

Expozitia Zamolxis te Iubeste functioneaza pe mai multe nivele. Primul este acela al descrierii directe a unei stari de limita: o halucinatie, undeva intre un spatiu fizic si unul mental, senzatia ca imaginea se descompune sau ca incearca cu disperare sa devina coerenta. Acesta este proiectul constiintei: intelegerea realitatii in termeni personali.

Al doilea nivel este acela al imaginilor incarcate. Din torentul de imagini pe care le consumam zilnic, unele ating un nerv universal si acele imagini incep sa simbolizeze mai mult decat evenimentele pe care le prezinta: devin indicatoare ale acelui moment cand lumea pe care o stiam s-a schimbat. Pictura este complice in aceasta experienta a imaginilor si sper ca astfel poate atinge inima privitorilor.

Al treilea nivel este acela al picturii insesi, separat de continutul vizual. In sensul ca vopseaua pare sa aiba libertate si vointa proprie, imaginile aparand cumva ca un efect secundar. Pictura ca material constient.

Nascut la Bucuresti in 1978, Bogdan traieste si lucreaza in Toronto, Canada. Dupa ce a lucrat o decada in animatie, s-a dedicat unei cariere artistice. Absolvent al programului de Masterat in Studii Vizuale la Universitatea Toronto, artistul este si profesor la Facultatea de Arta la Universitatea OCAD din Toronto. Bogdan a expus la University of Toronto Art Centre, the Art Gallery of Ontario, Stony Brook University la Long Island NY, Galerie Zeugma la Cologne Germania, si este reprezentat in Toronto de galeria Neubacher Shor Contemporary.

NAG #7: http://noapteagaleriilor.ro/2013/ro/Bucuresti/program/