We, Our Friends and Us

Sambata, 18 mai, ora 17.00

Salonul de Proiecte va invita la o discutie cu Delia Popa despre We, Our Friends and Us (2013, 33 Min, HDV/HD, 7 Monitoare), instalatia video  prezentata in expozitia ce poate fi vizitata pana la inceputul lunii iunie. Artista va vorbi despre ideile si lucrarile care au stat la baza constructiei conceptuale a instalatiei, precum si despre metoda sa de lucru.

Delia Popa (n. 1980, Bucuresti) lucreaza preponderent cu performance, instalatie video si text, si se inspira din domenii precum istorie recenta, antropologie vizuala, trauma si comedie. A obtinut Masterul in Arte Vizuale de la School of the Art Institute of Chicago (2007), si o diploma postuniversitara in Arte Vizuale de la Goldsmiths College, University of London (2005).  Proiecte recente includ Chelen Amenca/Danseaza cu noi, realizat intr-o comunitate de rromi din judetul Sibiu impreuna cu artista americana Ellen Rothenberg si sustinut de Muzeul National Brukenthal Sibiu, Complexul Muzeal Astra Sibiu si School of the Art Institute of Chicago. O parte din rezultatele cercetarii au fost prezentate in expozitia curatata de Anca Mihulet la Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal (2012). Delia Popa locuieste in Bucuresti. (www.deliapopa.com)

—–
Salonul de proiecte si-a inceput activitatea in 2011 si este o initiativa a Magdei Radu si a Alexandrei Croitoru ce beneficiaza de sprijinul financiar si logistic oferit de MNAC. Aceasta initiativa isi propune realizarea unor expozitii, prezentari si dezbateri focalizate asupra artei contemporane din Romania, punand productiile tinerilor artisti intr-un context generational mai larg.

Salonul de proiecte

Program de vizitare: miercuri – duminica, 10.00 – 18.00
Cladirea MNAC Anexa, Calea Mosilor, nr. 62-68, etaj 2, Bucuresti