Dupa 2 ani, 6 workshopuri, 75 proiecte foto, 6 expozitii de fotografie, calatorii si experiente de invatare, proiectul de fotografie documentara « Hidden Reality » se apropie de final. 33 de imagini, best of ale « Hidden Reality », vor fi prezentate publicului bucurestean in perioada 11-26 mai 2013, la Casa de cultura a Studentilor, Calea Plevnei nr. 61.

Va invitam la vernisaj in 11 mai 2013, ora 19, alaturi de reprezentantii organizatiilor culturale implicate in proiect si de fotografii participanti.

Veti putea admira si comenta rezultatele proiectului « Hidden reality » – o selectie de imagini care vorbeste despre realitate si iluzie in contextul social actual. Fiecare dintre fotografii participanti a incercat in stilul propriu sa atraga atentia asupra unui aspect pe care l-a considerat demn de semnalat. In Portugalia (Porto), Letonia (Riga) sau Romania (Bucuresti), fotografii si-au propus sa descopere lucruri ascunse ochiului neantrenat sau sa reveleze aspecte mai putin evidente ale unor problematici comune.

Fotografiile, extrase din contextele proiectelor documentare pe care le reprezinta, raman in picioare si ca imagini singulare, ilustrand impreuna povestea proiectului « Hidden Reality ».

“Hidden Reality” este un demers international de fotografie documentara derulat intre 2011-2013 cu scopul de a prezenta publicului larg elemente interesante, legate de problemele sociale de actualitate din Romania, Letonia si Portugalia. Proiectul este coordonat de Asociatia Maquina de Somar din Portugalia, in parteneriat cu Asociatia Euroarte din Romania si ReFoto din Letonia, fiind finantat de Comisia Europeana prin intermediul Programului de invatare pe tot parcursul vietii, Parteneriate Grundtvig.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre “Hidden Reality”, va invitam pe blogul proiectului: www.hiddenrealityproject.blogspot.com.

Nota: Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.