Reflections from the Wasteland 

Vernisaj: Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 19:00
Locație: Make a Point, Șos. Morarilor nr.1, Sector 2, București

Lisanne Hoogerwerf (NL) și-a petrecut ultimele două luni în București și prin împrejurimi, într-o rezidență organizată de Bucharest Artists-in-Residence. În timpul celor două luni, artista a cercetat mai multe zone aflate la periferia orașului. În urma interacțiunilor cu diferite familii și comunități, ea a învățat treptat despre stilul de viață al locuitorilor din aceste zone.
În timpul acestor peregrinări și întâlniri, Lisanne Hoogerwerf a realizat scurte documentare video. Rezultatul este o suită de întalniri spontane între cameră și subiect, subliniând în acelasi timp complicațiile care apar atunci când un artist străin încearcă să acceseze o lume fundamental diferită de a lui.
La sfârșitul perioadei de rezidență, artista a compilat o serie de lucrari video prin care răspunde, prin propria sa experiență, contextului și oamenilor întâlniți. Folosind scurte scenarii fictive, ea arată familiile într-o forma construita, metaforică.

La Make a Point, Reflections from the Wasteland va prezenta ambele abordări, artista arătând diferite metode prin care subiectul poate fi accesat de către privitor.

Program: 26-27 Aprilie, 12:00-18:00 

***
Bucharest AiR este un program de rezidențe artistice menit să faciliteze producția, cercetarea și schimbul cultural în România. (http://www.bucharestair.com)

***
Make a Point

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind. 
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. In 2012, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea pentru Cultură la Gala Societății Civile.