www.rokolectiv.ro

Festivalul Rokolectiv revine si in acest an, intre 17 si 21 aprilie, la Muzeul National de Arta Contemporana / MNAC si Modern, in Bucuresti, cu un amestec de concerte, instalatii, proiectii de filme. Aceasta editie “post-apocaliptica” marcheaza cei opt ani de “traditie” in domeniul muzicii electronice si al artelor conexe.

Miercuri 17.04 festivalul se deschide la MNAC cu expozitia Waste Landscape. Peste 60 000 de cd-uri nevandute sau colectate au fost cusute de mana intr-o instalatie creata de Elise Morin si Clemence Eliard. Un peisaj ondulat, cu implicatii ecologice si estetice.

Joi 18.04. la Modern este Rokolectiv Opening Night – prima zi de concerte, care traseaza o linie fina intre istorie si viitor prin prezenta lui Jaki Liebezeit, drummer-ul legendarului grup de avant-garde rock CAN, alaturi de “fusionist-tribalist”-ul Burnt Friedman. Seara e completata de doua show-uri audio-video: Kuedo cu beat-urile sale futuriste si Coughy, revelatia romaneasca a anului trecut.

Vineri 19.04 terasa MNAC se va umple de umbre, fantome si adevaruri nespuse.  Starurile Tri-Angle Records, Holy Other si Evian Christ, vor fi acolo in carne si oase, transformand hip-hop-ul in drone. Inceputul si sfarsitul calatoriei sunt asigurate de Hipdiebattery si de polonezul The Phantom.

Ziua de sambata 20.04 reflecta cateva din mutatiile rnb ale momentului, cu un mash-up de percutii garage, pop reinterpretat si bass contemplativ marca Village, precum si cu jam-urile extraterestre de footwork si rap instrumental ale lui Sinjin Hawke. Magia ballroom-urilor din New Jersey din anii ‘90 va cuprinde apoi dancefloor-ul, sub indrumarea profesorului de “new school” Vogue-ing, MikeQ. Noaptea se incheie cu DJ set-ul lui John Talabot, supraetajat ca un tort aniversar care sta sa cada.

Pentru cei cu rezistenta crescuta, festivalul se termina duminica 21.04 la Modern, cu un après-dance incepand cu ora 06:00 dimineata, fara line-up anuntat, dar cu multe surprize venite din fuziunea mainstage / backstage.

____________________

Parteneri principali: Burn Studios, MNAC
Parteneri: Goethe Institute, British Council, Polish Institute Bucharest, Sapte Seri.

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.