Echipa filmului „Domestic” se va întâlni cu spectatorii din București miercuri, 10 aprilie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, după proiecția programată la ora 21.15. Regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan și actorii Clara Vodă, Ioana Flora și Gheorghe Ifrim vor povesti întâmplări din culisele aceste producții în care s-au întâlnit actori cu experiență, copii și cinci personaje necuvântătoare: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

Amuzantă și pe alocuri crudă, comedia „Domestic” a fost savurată de aproape 9000 de spectatori și continuă să ruleze până joi, inclusiv, în cinematografele din București (Grand Cinema Digiplex, Cinema City AFI, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, NCRR, Elvira Popescu, Union, Cinema Patria Caffe 3D), Arad (Cinema City Atrium), Cluj (Cinema City), Ploiești (Cinema City), Oradea (Cinema Cortina), Vaslui (EuroCinema Silver Mall).

Pe 11 aprilie, „Domestic” va avea două proiecții speciale la Suceava, la Auditoriumul „Joseph Smith” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, de la 18.00 și 20.00. În aceeași sală, va rula și pe 12 și 13 aprilie. Începând de joi, filmul va fi proiectat și la Cinema Unirea din Botoșani, iar de vineri, 12 aprilie, și la Cityplex Brașov și Constanța.

În premieră, filmul „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, poate fi văzut și de spectatorii din afara țării, în FullHD, simultan cu lansarea în cinematografele din România, pe www.webkino.ro.  Costul unui „bilet” electronic, cu toate taxele incluse, este de 5 dolari. Plata poate fi efectuată cu cardul sau prin serviciul PayPal. Sistemul este disponibil și pe telefon mobil și tabletă, dacă posesorii au instalată aplicația Vimeo.

Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, „Domestic” este povestea copiilor, adulţilor şi a animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţă mai bună. Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

Adrian Sitaru a mai regizat lungmetrajele „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri.

Trailerul filmului: http://www.youtube.com/watch?v=sog9bvuYZHI&feature=youtu.be.

Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro. Fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.

***

Filmul este o produs și distribuit de 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei și cu finanțare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR și HBO România.

Parteneri: Primăria Municipiului București, ArCuB, RATB, Graffiti BBDO, Kaleidoscope Proximity, Peneș-Galli Gallo, La Provincia, The Drum, Vier Pfoten, Ringstar

Parteneri media: Kiss FM, Prima TV, Magic FM, Adevărul, Dilema Veche, Gazeta Sporturilor, 24 FUN, Top Gear, Good Food, Cocor Media Channel, Transfer.ro, Ziare.com, Cinemagia.ro, Hotnews.ro, Port.ro, CinemaRx.ro, Cinefan.ro, Oradestiri.ro, Urban.ro, Eva.ro, Studentie.ro, Cărturești, Filmreporter.ro, Liternet.ro, BeWhere, Ziarul de Iași, Iasifun.ro, Tion.ro, Agenda, Ziua de Cluj, Ziua de Constanța.