„20 de minute de celebritate” cu Andra Clițan, martie 2013

Ascultă mai jos:

https://www.modernism.ro/wp-content/uploads/2013/04/carmen-andra-clitan.mp3

Andra Clițan este designer vestimentar, în prezent este doctorandă a Universităţii de Artă şi Design Cluj Napoca, având ca temă de cercetare “Costumul tradiţional de sărbătoare din Ţara Maramureşului”.

În ianuarie 2013 a fost prezentă la târgul Premium Messe Berlin și cadrul grupului Romanian Designers la Mercedes Benz Berlin Fashion Week cu colecţia de autor intitulata “Sola Scriptura”.

În septembrie 2012 a urmat un stagiu în cadrul atelierului Sous Seing Prive – Atelier de croitorie tradiţională, în maniera  de lucru Haute – Couture.

Este laureata a concursului ”Drumul Modei: Dialog peste graniţe”, un proiect intercluster EUNIC, derulat în perioada 2010–2012, care are drept scop promovarea dialogului intercultural şi a colaborării internaţionale prin intermediul modei, coordonat pe plan local de Institutul Cultural Român. Este un proiect organizat sub egida EUNIC (European Union Naţional Institutes for Culture) de British Council, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Cultural Danez şi Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Armenian Fashion Council. Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul „Cultura (2007-2013)”.

În perioada 2011-2012 a lucrat ca director de Studio, în cadrul Asociaţiei 100% RO, Bucureşti, România. Proiectul din anul 2011 a fost realizarea unei colecţiei Couture dedicată sezonului Toamna/Iarna 2011/2012 și a presupus, printre altele, propunerea unor noi tehnici de utilizare a broderiei, tradiţionale, de prelucrare a ţesăturilor, prelucrarea lemnului, prelucrarea pielii, realizarea accessoriilor şi dezvoltarea tehnicilor existente  conform  propunerilor stilistice realizate de creatorul de modă Philippe Guilet

În  2010 lucrează la conceperea şi realizarea costumelor pentru piesa de teatru “Este 13, ce noroc” regizata de către Beatrice Rancea pentru Avon România, desfăşurată la Teatrul Notarra, Bucureşti, România.

www.andraclitzan.com

„20 de minute de celebritate”, un parteneriat între Radio România Internațional și Modernism.ro, este o emisiune lunară despre românii care au descoperit cum să pună în aplicare ideile lor creative și care acum ne vorbesc despre rezultatele lor.