“Pe firul motivelor tradiționale” / un workshop cu Ioana Corduneanu / sâmbătă, 27 aprilie 2013

Ce înseamnă motivele tradiționale românești? Știați că ele se citesc asemenea literelor unui alfabet, formează cuvinte, spun povești și că femeile care coseau ii, basmale sau ștergare coseau de fapt mesaje în pânză țesută în casă? Află întreaga poveste pe 27 aprilie (sâmbătă), în cadrul unui workshop cu Ioana Corduneanu, care inaugurează o întreagă serie de ateliere, created by Designist.ro.

Designist.ro te invită să participi la workshop-ul “Pe firul motivelor tradiționale”, susținut de arh. Ioana Corduneanu, o foarte bună cunoscătoare a acestui domeniu și autoarea blogului Semne Cusute, care, pentru prima dată în România, arhivează în format vectorial motivele tradiționale specifice zonelor țării noastre, după o muncă extraordinară de documentare.

Când și unde?

Workshop-ul va avea loc sâmbătă, pe 27 aprilie, între orele 10.00 și 14.00, la The Hub (Str. Halelor nr. 5 – la Piața Unirii), cel mai frumos și creativ spațiu din București când vine vorba să te simți inspirat în timp ce lucrezi.

Cum se va desfășura?

Workshop-ul va cuprinde o parte de conferință, despre sensurile și contextul în care au apărut și erau folosite aceste semne. Vom învăța să descifrăm motive tradiționale folosite în diverse regiuni ale țării, să înțelegem ce ne transmit, să le respectăm sensul și valoarea culturală. Ioana Corduneanu ne va vorbi despre ritualurile, legendele și magia pe care o implicau pânza albă și motivele tradiționale cusute pe ea și despre reinvestirea motivelor tradiționale în design. La finalul acestei părți fiecare dintre noi va putea descifra mesajul de pe o ie, un covor sau un ștergar.

Va urma partea practică: sub îndrumarea Ioanei, vom coase fiecare un ștergar, pe care vom așterne cu ac și ață motivele tradiționale românești deja învățate, traduse în dorințe. Așadar, dacă vrei să-ți coși dorința într-un ștergar, cu care să pleci apoi acasă și pe care să-l pui la loc de cinste, vino la workshop!

Cât costă și cum te înscrii?

Taxa de participare este de 250 lei/persoană, cu toate materialele necesare incluse.
Înscrierile se fac la e-mail: [email protected] sau la nr. de tel.: 0752 397 033.
Termenul limită pentru înscrieri: 21 aprilie 2013.

Număr de locuri este limitat: maximum 15.

Detalii pe www.designist.ro și pe facebook.com/designist.ro

Workshop-ul este o inițiativă și un concept Designist.ro și inaugurează o serie de astfel de ateliere, marca Designist, pe zona industriilor creative (design de obiect, craft, design interior etc.), care vor avea loc în fiecare lună.

Vă așteptăm cu drag, cu povești, ritualuri, magie și design cookies!

Partenerii media care susțin acest demers de redescoperire a motivelor tradiționale românești:

Igloo, ELLE Decoration, ELLE, VIVA, Avantaje, Unica, Institute, The Magazine

Totul despre mame, Modernism, La Blouse Roumaine, Placerile lui Noe, Eroii României Chic, Antz