Luni, 18 martie 2013, la ora 18:00, va avea loc la Elite Art Gallery din strada Academiei nr. 15, vernisajul expoziţiei „Neurophysiologic – Opera of Shaping” semnată Bogdan Lascar.

Bogdan Lascăr face parte din categoria specială a artiştilor care sunt mai degrabă cunoscuţi în afara graniţelor decât în ţară. Distins în 2005 la Atena cu Medalia de Aur UNESCO, a fost primul român care a reuşit să vândă o lucrare prin intermediul casei de licitatii Christie’s, ca în anul 2011 să se impună pe scena internaţională prin două expoziţii în lumea arabă, la Dubai şi Abu Dhabi. Prin pânzele de mari dimensiuni şi proiecţiile de film din cadrul expoziţiei propuse, acesta ilustrează un concept propriu, inovator, cel al culturii neuro-fiziologice, pledând pentru „o şlefuire la nivel spiritual care se bazează pe raportul între cultural, spiritual şi obiectual.” (Bogdan Lascăr)

„Negaţia, fortuit introdusă în corpul cuvîntului, mută noţiunea la antipodul pornirilor reprobabile, de violenţă şi vrăjmaşă obstinaţie. Deloc ortodox, sub raport lingvistic, voluntarismul interpretării ţine să mobilizeze fiziologia neuronală pentru o utopie redemptoare. Postulat mai degrabă poetic, – căci, iată, nimerit între uneltele visării artistice, scalpelul neurofiziologiei nu divizează doar, implacabil, nu rămîne prizonier al analizei în sine. Simbolismul corpului conţine şi putinţa unui asemenea vector, conducînd către zbaterile din adînc, pregnant purtătoare de noi configuraţii.” (Dan Hăulică)

În deschiderea expoziţiei va vorbi istoricul de artă Răzvan Theodorescu. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 18-30 martie, în fiecare zi de luni până vineri de la ora 11:00 la ora 19:00, iar sâmbătă de la ora 10:00 la ora 14:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15. ELITE ART GALLERY este un proiect al Asociaţiei ELITE ART Club UNESCO, iniţiat în 2008 în urma dezvoltării proiectului PICTORI DE AZI LA BALCIC şi se doreşte a fi o modalitate modernă, atractivă şi interactivă de a pune la dispoziţie servicii care ţin de domeniul artei: expoziţii şi vernisaje, consultanţă, impresariat artistic.