Imbold, Galeria are plăcerea de a vă invita la finisajul muzical al primei expoziții personale a tinerei sculptorițe Misha Diaconu – “Materie și Spirit”.

Joi, 28 Februarie, expoziția “Materie și Spirit” va fi închisă cu un jam session de muzică celtică:
vioară: Sergiu “Corbu” Boldor, Adrian “Șoimu” Bologa, percuție: Dan “Ursu” Olar de la Ad Hoc.

Unul dintre cei mai promițători sculptori români în metal, Misha Diaconu este cel mai adesea asociată cu câteva sculpturi amplasate în spații neconvenționale din București, spații expuse de obicei unui trafic intens: “Arlechinul”, expus în Piața Romană (Idelier) în perioada 2010-2011, diverse sculpturi și instalații permanente – Atelierul de Producție, 2011-prezent.

Expozitia “Materie și Spirit” a fost compusă dintr-o selecție de 13 sculpturi și instalații mai puțin cunoscute, inspirate de muzică, teatru, senzualitate și fluiditate, dispuse atât în interior, cât și în curtea Galeriei.

Cele șapte piese sau ansambluri de piese marchează aventura creatoare a artistei din ultimii șapte ani. Câteva dintre ele fac parte din colecții private și vor fi expuse în premieră într-un spațiu public, altele sunt piese neexpuse până în prezent sau lucrări care au facut parte din colectivele în care a expus Misha în ultimii doi ani. Expoziția este o oportunitate unică de a le privi în ansamblu, de înțelege călătoria Mishei Diaconu de la “Samânță” – prima ei lucrare – până in prezent. Temele abordate de Misha Diaconu surprind prin relația antitetică dintre masivitatea rece a metalului și dinamismul senzual al formei cioplite de artistă.

Titlul expoziției este preluat de la cele trei panouri pe suport mix metal-ceramică-sticlă, inspirate de teatru și muzică; trei personaje care amintesc de laitmotivul arlechinului, care dispare și reapare în creațiile Mishei Diaconu.
“Materie si Spirit” reprezinta cea de-a doua expozitie organizata de Asociatia Culturala Imbold de la inaugurarea Galeriei pe 20 decembrie 2012.

Finisaj, Materie și Spirit: 28 Februarie, orele 20:00

Imbold, Galeria – Strada Polona, Nr. 40, sector 1, Bucuresti

Curatori: Andrei Argaetic, Alexu Toader

Parteneri: Hello Menthol, Gray Matter lab, Makina Film, Bricstar Media, The Public Advisors

Parteneri media: Radio Guerilla, Modernism, IqAds, Dilema Veche, Șapte Seri, Zeppelin, Decât O Revistă, Veioza Arte, Feeder, Metropotam, Ginger Group, HipMag ArtClue.

Asociația Culturală Imbold este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea industriilor creative și, în special, a artelor vizuale, din România.