Aiurart, Lirei nr. 21, București
01.02.2013-28.02.2013
Vernisaj/Opening: 1 februarie, ora 18:00
Artişti/Artists: Airam & Oana Decem, Alexandra Carastoian, [EVA], Oana Lohan, Sorin Oncu, Adrian Popescu, Lea Rasovszky
Curatori/Curators: Valentina Iancu și Lea Rasovszky


Secțiune documentară de/Documentary section by: Florin Buhuceanu, Mihaela Cîrjan, Valentina Iancu
În prima zi a lunii februarie va avea loc la Aiurart vernisajul expoziției Inside Insights,proiect care marchează deschiderea celei de-a doua ediții a Lunii Istoriei LGBT,organizată de Asociația AcceptInside Insights este un proiect curatoriat deValentina Iancu și Lea Rasovszky care  aduce în discuție cultura diversității, conturând dinamica identității de gen.
Expoziția este construită sub forma unui dialog între trecut și prezent, urmărind să ofere o imagine diversă a identității de gen și a realității sociale a comunității LGBT din România.  Selecția cuprinde o serie de proiecte semnate de Airam & Oana Decem, Alexandra Carastoian, [EVA], Oana Lohan, Sorin Oncu, Adrian Popescu, Lea Rasovszky care problematizează stereotipuri și mituri legate de orientarea sexuală și identitatea de gen. Aducem în discuție limita dintre public și privat, libertatea individuală și discriminarea în România contemporană.

Inside Insights este un proiect despre individ, totdeauna distinct în cadrul comunităților din care face parte. Narațiunea construită prin alăturarea proiectelor a șapte artiști pune privitorul față în față cu diferite povești ale oamenilor în mijlocul cărora trăiește. Discutăm invariabil despre o comunitate formată din cauza discriminării, care nu strigă după ajutor, ci după dreptul la respectarea libertăților individuale. Expoziția poate fi vizitată la Aiurart până la sfârșitul lunii februarie.
Proiect organizat în cadrul Lunii Istoriei LGBT de Asociația Accept și Aiurart

Parteneri: ZeppelinTataiaAll HallowSapte SeriModernismMetropotamArtClue,ArtAct MagazineLiternet