Muzeul Național al Țãranului Român vã așteaptã sâmbatã, 15 decembrie 2012, ora 17.00, la vernisajul expoziției de picturã “Painting parts” semnatã de pictorița Ana Petrovici-Popescu. Expoziția va fi gãzduitã în sala Acvarium între 15 si 29 decembrie 2012.

Ana Petrovici-Popescu nãscutã la 24 martie 1986, este licențiatã a Univesitãții Națioanale de Artã din București, în anul 2008, având ca profesori pe pictorii Horea Paștina și Mihai Sârbulescu.

Cuprinzând lucrãri realizate într-o bogatã paletã de culori, expoziția propune privitorilor teme din atelier. Istoricul si criticul de artã Cristian-Robert Velescu noteazã în prefața catalogului expoziției: “Pictorița Ana Petrovici-Popescu a ales pentru prima ei expoziție personalã o seamã de lucrãri menite a condensa într-o formã excesiv-rezumativã ceea ce aș numi portert sau autoportret la tinerețe. Ana Petrovici-Popescu ne poartã prin mijlocirea pânzelor și cartoanelor sale cãtre miezul a ceea ce aș numi lumea limitei, aceasta este tocmai tema pe care și-a așezat-o sieși înainte, cu deplinã modestie și simplitate.

Cuvântul de deschidere îl va rosti istoricul și criticul de artã Cristian-Robert Velescu.