Unul dintre cele mai frumoase proiecte pe care le-am inițiat până acum este pe cale să se transforme în realitate: deschiderea primei Școli de Muzică Veche din România!

În sprijinul acestui demers, pe data de 28 noiembrie 2012, orele 19, organizăm la Muzeul Țăranului Român, studioul Horia Bernea, o licitație de artă dedicată strângerii de fonduri pentru înființarea și dotarea Școlii. Licitația va cuprinde opere ale unora dintre cei mai importanți artiști români contemporani. Operele au fost donate de către artişti, iar fondurile vor fi folosite pentru achiziţionarea de instrumente specifice muzicii vechi, partituri şi lucrări teoretice ce vor fi puse la dispoziţia elevilor, pentru studiu şi documentare. În plus, vor fi acordate burse de studiu elevilor merituoşi cu situaţie financiară dificilă.

Avem nevoie de entuziasmul cu care ne-ați susținut de fiecare dată, de pasiunea dumneavoastră pentru muzica veche, de încrederea dumneavoastră în necesitatea actului de cultură și a celui de educație. Împreună putem pune temelia unei instituții care reprezintă o necesitate în oferta educațională și artistică din România, necesitate neacoperită până în prezent, în ciuda unui interes real și tot mai crescut din partea publicului iubitor de muzică de acest gen.

Prin participarea dumneavoastră la licitație, vă asigurați un dublu câștig: alături de opera de artă de mare valoare, aveți şansa de a da aripi unei noi generaţii de muzicieni specializaţi în muzică veche, pe care, peste ani, vom avea cu toţii bucuria să îi ascultăm pe marile scene de profil ale Europei.

Cele 36 de opere de artă, în mare parte picturi, vor fi expuse spre vizionare în Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român începând de duminică, 25 noiembrie la amiază, până miercuri, 28 noiembrie.

Vă rugăm să recomandați acest eveniment și altor persoane care susțin la fel ca și dumneavoastră arta în orice formă de exprimare, dar mai ales care vă împărtășesc pasiunea pentru muzică veche și credința în importanța educației !