LECTURE

Razvan Tupa
Reformularea puterii si alte probleme ale poeziei de azi

Joi, 15 noiembrie 2012, 19.00
@Pavilion, Sos. Nicolae Titulescu nr. 1 (Piata Victoriei)

FB event: www.facebook.com/events/248066651985818/

In fata unei biserici in 2012, niste cersetori copii urmaresc trecatorii si le “ureaza” ceva.
Poezia este perceputa ca arta a cuvantului, dar in acelasi timp si ca arabesc inutil. Ordine, dezordine si autoritate sunt trei dintre raporturile care vor fi urmarite pornind si intorcandu-ne la poezie. Autoritate, stapanire, dominatie, influenta sunt acceptiuni ale puterii. Prin acestea sunt formulate regulile conform carora functioneaza poezia, dar si regulile diferitelor tipuri de putere.
Aristotel distinge intre strigat (glas) si voce ca intre cei care nu fac parte din comunitatea politica, si cei care sunt inclusi in aceasta comunitate. “Urarea” copiilor cersetori face trecerea intre cele doua conditii. (razvan Tupa)

Razvan Tupa s-a nascut la Braila in 1975. Primul sau volum publicat in 2001, “fetis”, a fost distins cu Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu“, la Botosani, in ianuarie 2002. In 2003, “fetis – o carte romaneasca a placerii” a făcut obiectul unei a doua editii revazute si adaugite la Editura Vinea. Alte titluri sunt “corpuri romanesti” la Editura Cartea Romaneasca si “poetic. cerul din delft şi alte corpuri romanesti” la Casa de Editura Max Blecher în 2011. A participat la festivaluri, ateliere si lecturi de poezie in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu, Buzau, Chisinau si in strainatate (Banska Stiavnica, Berlin, Bratislava, New York, Paris, Praga, Roma, Tel Aviv). Intre 2005 si 2010 a organizat intalnirile “Poeticile cotidianului”, iar din septembrie 2010 a lansat “Atelierelationale”, un proiect de incurajare a interactiunii poetice, pornind de la formularea unor principii de poetica relationala.

www.poetic.ro

PAVILION center for contemporary art & culture
proudly supported by UniCredit Tiriac Bank


Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest  011131 Romania
T: + 4 021 310 5469
PAVILION (proudly supported by UniCredit Tiriac Bank) este un centru pentru arta si cultura contemporana, un spatiu independent work-in-progress, spatiu de productie si cercetare a vizualului, a discursivului si a performativului. Este un spatiu al gandirii critice  care promoveaza o întelegere implicata socio-politic a artei si a institutiilor culturale.

PAVILION (
proudly supported by UniCredit Tiriac Bank) is a center for contemporary art & culture, a work-in-progress independent space, a space for the production and research in the fields of audiovisual, discursive and performative. It is a space of critical thinking, and it promotes an artistic perspective implying the social and political involvement of art and of cultural institutions.

This is a project by PAVILION – journal for politics and culture.
www.pavilionjournal.org