Festivalul SOUNDCZECH va avea loc în Cluj, Sibiu și București, între 3 și 31 octombrie

Centrul Ceh București organizează în luna octombrie 10 concerte în 3 orașe din România.

Muzică în limbi inventate, muzică electronică la clarinet, jazz progresiv, electofolk de inspirație nordică, etno la violoncele – sunt doar câteva din caracteristicile ce descriu formațiile care vor concerta în România.

”Sunt fericit că reușim să aducem unii dintre cei mai originali muzicieni cehi contemporani. Publicul va avea ocazia să asculte live formații ca DVA sau Floex, care sunt deja de renume internațional.” , declară René Kubášek, directorul Centrului Ceh din București.

Festivalul începe miercuri cu jazzul modern al celor de la Vertigo Quintet. Veniți să vă bucurați de vremea frumoasă în grădina Green Hours, la unul din ultimele concerte în aer liber din acest an.

Evenimentul este organizat de Centrul Ceh București, în colaborare cu Ambasada Cehiei și cu sprijinul Staropramen, iar intrarea este liberă pentru majoritatea concertelor.

Întregul program este următorul:

 

Vertigo Quintet / 3 octombrie / 20:00 / Green Hours, București

Vertigo Quintet / 4 octombrie/ 21:00 / Atrium, Sibiu

Floex  / 12 octombrie / 21:00 / Fabrica de Pensule, Cluj

Floex + Lesní Zvěř  / 13 octombrie / 21:00 / Clubul Țăranului, București

Floex / 15 octombrie /Astra Film Festival, Sibiu

Tara Fuki / 17 octombrie/  20:00 / Green Hours, București

Dva / 19 octombrie / Astra Film Festival, Sibiu

Dva + Fiordmoss / 20 octombrie / 21:00 / Clubul Țăranului, București

Dva + Fiordmoss / 22 octombrie / 21:00 / Fabrica de Pensule, Cluj

Concert Mamapapa Banda + DAMU Intervention / 31 octombrie / 17:00 – 00:00 / Dianei Patru, București

Pentru mai multe informații accesați blogul Centrului Ceh la adresa http://www.czech-it.ro/soundczech-festival-of-contemporary-czech-music.html

Parteneri media: 24FUN, Radio România Cultural, BeWhere, Modernism, SUB 25, PORT.ro.

Facebook event:  https://www.facebook.com/events/368615319884057

 

SOUNDCZECH
Festival of Contemporary Czech Music
București, Cluj, Sibiu
3 – 31 octombrie 2012

 

Prima ediție a Festivalului de Muzică Cehă Contemporană SOUNDCZECH va avea 10 concerte în 3 orașe din țară, aducând în fața publicului unii dintre cei mai buni muzicieni cehi de la ora actuală ca Floex, Dva, Fiordmoss, Lesní zvěř, Vertigo Quintet,Tara Fuki, Mamapapa Banda, precum și trupa de studenți ai Facultății de Teatru DAMU, secția scenografie site-specific.

 

Muzică electronică cu clarinet (Floex), muzică în limbi inventate pentru radiouri inexistente (Dva), electrofolk de inspirație nordică (Fiordmoss), jazz la cinci instrumente (Vertigo Quintet), nu-jazz (Lesní zvěř), etno la două violoncele (Tara Fuki) și amestec de folclor slavonic și punk cântat la instrumente clasice și rădăcină (Mamapapa Banda) sunt stilurile musicale ce vor umple spațiile de concert din București, Sibiu și Cluj la mijlocul toamnei.

 

Pe un fundal sinestezic, de muzică vizuală, creat de cei de la Mamapapa Banda, scenografii de la DAMU vor interveni în spațiul din Dianei 4, experimentând cu instalații de sunet și alte jucării, în încheierea primei ediții SOUNDCZECH.

 

Un eveniment organizat de Centrul Ceh.

Partener principal: Staropramen

Cu sprijinul Ambasadei Cehiei in Romania.

Parteneri media: 24FUN, Radio România Culltural, BeWhere, Modernism, SUB 25, PORT.ro.