Inspirăm din dragoste de carte

Lansarea proiectului „Vector – Design şi Ilustraţie de Carte”

Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură în parteneriat cu Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca şi Galeria Casa Matei, anunţă lansarea proiectului cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) – „Vector – Design şi Ilustraţie de Carte” destinat studenţilor şi masteranzilor UAD Cluj-Napoca, precum şi tuturor tinerilor artişti cu vârsta sub 35 de ani pasionaţi de carte şi ilustraţie.

Proiectul „Vector – Design şi Ilustraţie de Carte” se va desfăşura în perioada 22 octombrie – 3 noiembrie 2012 la Cluj-Napoca şi va consta dintr-o serie de conferinţe şi ateliere de lucru pentru tinerii artişti, precum şi o expoziţie atelier-deschis.

Proiectul oferă o perspectivă complexă asupra designului de carte, ca mijloc relevant al expresiei contemporane, atât într-o abordare multidisciplinară, cât şi într-un mediu multicultural, dintre vorbitorii invitaţi fac parte artişti recunoscuţi în domeniul designului de carte din ţară (Nicu Ilfoveanu, Stefan Câlţia), cât şi din străinatate (Uta Schneider – Germania, Edmund Wee – Singapore).

Modalitatea de înscriere este simplă prin completarea unui formular şi predarea unui portofoliu (proiect de design sau ilustraţie de carte), data limită de aplicare fiind 16 octombrie 2012, ora 16. Toate manifestările vor avea loc în spaţiile puse la dispoziţie de UAD Cluj-Napoca, cei înscrişi în proiect participând la toate activităţile acestuia.

Formularul de înscriere se poate descărca de pe www.uad.ro sau de pe http://vectorcarte.wordpress.com/ . După completare acesta poate fi trimis, însoţit de portofoliu, fie pe adresa [email protected], fie depus la biroul de relaţii publice şi internaţionale al UAD Cluj-Napoca, Pţa. Unirii nr. 31, et. I, Cluj-Napoca. Selecţia participanţilor la proiect va fi făcută de către o comisie de specialitate în perioada 16 – 21 octombrie 2012, urmând ca rezultatele acesteia să fie postate atât pe site-ul UAD Cluj-Napoca, cât şi pe www.performanta-cultura.ro.

În afara beneficiului de a fi parte a unui proiect cultural dedicat designului şi ilustraţiei de carte, trei din proiectele propuse de participanţi şi expuse în cadrul expoziţiei-atelier deschis vor fi contractate pentru a fi publicate de editurile interesate din rândul celor invitate să participe la eveniment.

Sponsori: ImagineTACT, Agressione