Când mi se vorbea despre orizontul retras, despre Magi care ştiau să-ţi înlăture orizontul şi nimic altceva decât orizontul, lăsând restul la vedere, îmi închipuiam c-o fi vreo expresie verbală, o glumă care se face doar în vorbire.
Într-o zi, cu mine de faţă, un Mag a înlăturat orizontul de jur-împrejurul meu. Magnetism, sugestie sau oricare ar fi fost cauza, brusca sustragere a orizontului (eram la ţărmul mării, unde cu o clipă mai devreme îi puteam zări nesfârşita întindere şi nisipurile plajei) mi-a provocat o spaimă atât de cumplită încât n-am îndrăznit să mai fac un pas.
I-am spus îndată că m-a convins, că e aşa cum zice el. A fost o senzaţie cu neputinţă de îndurat. Nici azi n-am curajul să mi-o aduc aminte.

Ediţie bilingvă franceză-română
Traducere din limba franceză de Dan Stanciu
Colecţia Malul albastru
paerback, 118 p., 165×220
ISBN: 978-973-124-613-0

Henri Michaux (1899-1984) a fost poet, scriitor şi pictor, de origine belgiană, apropiat prin viziune de suprarealism. Pe lângă textele poetice, a scris jurnale de călătorie inspirate de călătorii reale (Un barbare en Asie) sau imaginare (Ailleurs), şi-a povestit experienţele cu drogurile (Misérable Miracle, Connaissance par les gouffres) şi a publicat volume de aforisme (Passages, Poteaux d’angle).

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:
Evelina Bidea
PR Manager
Mobil: 0752 209 009
[email protected]