• Cei zece finaliști „City of Energy” au concurat live duminică în fața publicului, în cadrul unei competiții de pictură urbană, pentru șansa de a-și lăsa amprenta artistică asupra orașului
  • Patru câștigători au primit premii în bani în valoare de 2.000 de lei fiecare, precum și ocazia de a picta pereții unui post de transformare al Enel
  • Evenimentul „City of Energy” din acest an a fost un real succes, iar publicul s-a bucurat de numeroase alte activități, de la un concert în aer liber, până la demonstrații de skateboarding

București, 23 septembrie 2012 – Marea finală a ediției din acest an, Enel „City of Energy”, s-a desfășurat astăzi în Parcul Tineretului din Capitală. Evenimentul a marcat ultima etapă a competiției, în cadrul căreia zece artiști urbani talentați s-au întrecut pentru șansa de a-și lăsa amprenta asupra orașului. Aceștia și-au recreat propunerile de design exterior pentru un post de transformare Enel, în cadrul unui concurs de pictură urbană ce a avut loc în fața unui public numeros.

 

În urma deliberărilor, juriul alcătuit din Luca D’Agnese, Country Manager Enel România, Laura Oprea, Consilier în Ministerul Culturii, Stela Ilie, Conferențiar al Universității Naționale de Arte și artistul urban Kitra, a luat decizia finală. Astfel, Enel are deosebita plăcere să anunțe că au fost aleși cei patru câștigători ai competiției „City of Energy” 2012. Aceștia sunt:

 

Cornel Cristea, 27 de ani, din București, cu lucrarea Circuitul Natural al Energiei

Alexandra Albu, 25 de ani, din București, cu lucrarea Nucleul Energiei

Ciprian Dumitru, 21 de ani, din Bacău cu lucrarea Nebunie energetică

Alin Blembea, 21 de ani, din Bârlad, cu lucrarea Energie creatoare, inspirație

 

 

Cei patru câștigători au acum șansa de a-și lăsa amprenta artistică asupra orașului, prin pictarea pereților a două posturi de transformare ale Enel. Unul este amplasat în cartierul Drumul Taberei, în timp ce al doilea este în curtea Liceului Onicescu din zona Berceni, București. De asemenea, câștigătorii au primit premii în bani a câte 2.000 de lei fiecare.

 

Evenimentul a atras numeroși participanți care au venit să vadă demonstrațiile live de artă urbană și să asiste la concertele în aer liber ale Corinei și Not so Common DJ, cu Nono Semen de la ProFM în rolul de MC.

 

Pe lângă concursul de pictură, în parc a avut loc și o competiție de skateboarding pentru copiii sub 16 ani, aceștia având șansa să facă parte dintr-un eveniment plin de energie. De asemenea, s-au ținut și demonstrații de skateboarding profesionist, care au oferit publicului un spectacol de neuitat.

 

 

 

 

 

***

 

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice şi cea de-a doua companie europeană de utilităţi în funcţie de capacitatea instalată. Enel este un grup integrat, cu activităţi în domeniul electricităţii şi gazelor naturale. Grupul operează în peste 40 de ţări din întreaga lume, are o capacitate instalată de peste 98.000 MW şi comercializează electricitate şi gaze naturale către 61 milioane de clienţi la nivel global.

 

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are 4.500 de angajaţi pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,6 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel a investit în România peste 1,8 miliarde de euro, până în prezent, şi continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.