Vineri 17 august 2012 ora 20:00, la Mansarda JoinPoint (Str Arcului nr 8), București.

“Refuz sa cresc.Dacă puteti face o mică donaţie”
– text Vera Ion-

Un spectacol cu: Vera Ion, Peter Pan
Multimedia: Bogdan Marcu

Intrare liberă, donaţii la sfarşit.

“Refuz să cresc. Dacă puteţi face o mică donaţie” este a treia producţie a laboratorului “Scrie despre tine” şi prezintă povestea reală a unei tinere regizoare de teatru care munceşte în timpul verii pe stradă în Londra şi experienţele ei cu ceilalţi români pe care îi întâlneşte la muncă pe Southbank, cea mai turistica zonă din oraş. Pentru a-şi face bani de întreţinere pe stradă în Londra, Vera Ion se îmbracă în Peter Pan, discută despre apocalipsa cu Matrix şi încearcă să fie la fel de eficientă ca Michael Jackson.

“Pentru mine spectacolul “Refuz să cresc. Dacă puteţi face o mică donaţie” este un mod de a-mi regla mereu raportul cu oamenii din jurul meu şi cu realitatea. Încerc să fiu sinceră şi să mă las vulnerabilă în faţa unor oameni pe care nu îi cunosc. Este un exerciţiu de normalizare – să joc şi să-mi arăt gândurile şi fricile cele mai mari. Mi-am dorit mult să iasă o comedie. Şi din fericire a ieşit. Lumea râde. E un lucru sănătos”, a spus Vera Ion. (articol apărut în Jurnalul.ro, semnat Liana Iovu)

“Textul este un lung monolog interior în care gîndurile personajului curg neîngrădite, de la tehnici sofisticate de marketing care includ analiza psihologică a clientului („oamenii fericiți dau bani“), la conștientizarea lipsei de perspectivă a tinerei generații („bunicii și părinții au făcut ceva, eu nu pot să-mi plătesc nici întreținerea“). În fundal, curg imagini animate naiv, un cartoon care narează povestea și funcționează atît ca videoscenografie, cît și ca multiplicator de perspectivă (este versiunea „obiectivă“, în raport cu subiectivismul personajului). În plus, animația amplifică senzația de derizoriu pe care Vera o acuză ca element definitoriu al existenței sale. “ (Oana Stoica, articol apărut în Dilema Veche, 9.08.2012)

Vera Ion este cofondatoarea platformei “Scrie despre Tine”, regizoare şi autoare de piese de teatru. Alaturi de colegul ei Sorin Poama, exploreaza si dezvolta  povestile personale ale oamenilor din Romania de azi, in cadrul platformei “Scrie despre Tine”. Mai multe despre platforma Scrie despre Tine: http://scriescrie.wordpress.com/

Facebook event: http://www.facebook.com/events/477085395637233/