Tabăra de artă contemporană ”Pădurea Rotundă” Reghin, 13-19 august, 2012

  • Artiști invitați:

Aurel Cornea
Simion Moldovan
Alexandru Papuc
Octavian Pîrvan
Ștefan Ungureanu

 

  • Proiecție de FILME, în aer liber:

Băiatul cu bicicleta (Franța, 2011. Marele premiu al juriului la Cannes, 2011)
Exit Through The Gift Shop (SUA-UK, 2010)
David Hockney: A Bigger Picture  (Documentar BBC, 2009)
Oslo, 31 August (Norvegia, 2011. Marele premiu – Trofeul Transilvania, TIFF – 2012)

 

  • Teatru de improvizație: ”Improshow”, cu Improspectorii (duminică, ora 19.00)

Proiecția filmelor și piesa de teatru vor avea loc în amfiteatrul din pădure, în spatele Hotelului Marion, accesul fiind liber.

Asociația K’ARTE organizează prima ediție a taberei de creație ”Pădurea Rotundă”, la Reghin, o reinterpretare a simpozionului de artă contemporană desfăşurat anul trecut la Bistra.

Așa cum sugerează şi numele locaţiei, Pădurea Rotundă, pășim într-un spațiu paradoxal, deopotrivă natural și cultural, sălbatic dar antropizat, săsesc mai demult, mai românesc acum. Tabăra de creație pe care o propunem vine să creeze o platformă în care aceste paradoxuri se întâlnesc, construiesc și eventual polemizează sau problematizează.

Proiectul beneficiază de o valoroasă colaborare cu Independența Film și cu British Council, care oferă –împreună – patru filme deosebite, pe care le propunem tuturor cinefililor spre vizionare, în aer liber, la amfiteatrul din Pădure. Cele șapte zile se vor încheia, duminică, cu un spectacol de teatru de improvizație.

Intenția noastră este aceea de a transforma,  în timp, acest spațiu fizic (Pădurea Rotundă) într-unul simbolic, o matrice a dialogului artist – comunitate  – natura. Ca și detaliu semnificativ, menționăm că o parte din intervențiile artistice vor rămâne permanent in spațiul gazdă – Padurea Rotundă – contribuind la reconsiderarea / recuperarea culturală a unei zone importante din moștenirea reghineană.

Evenimentul are ca partener principal Hotelul-Restaurant Marion – Pădurea Rotundă, fiind sprijinit și de Consiliul Judeţean  Mureș, Primăria Reghin,  Rotary Club Tîrgu Mureș, Reea și Mobila Dalin.

Partenerii media ai taberei sunt Modernism.ro, Vernisaje.com, BeWhere, ArtClue, Cultura.inmures.ro, Plusminusmures, TTM, DAReghin TV, Gliga TV, Zi de zi.

Eliodor Moldovan – Asociatia K’ARTE