24 – 28 august 2012/ Hotel Villa Elisa

Pe data de 24 august, de la ora 19.30, Casa de Porţelanuri pictate manual Wagner Arte Frumoase şi Poveşti prezintă o colecţie excepţională de porţelanuri, la Hotelul Villa Elisa din Bordighera (Via Romana Bordighera).

În cadrul acestei prezentări, publicul va putea admira obiecte din porţelan pictat manual – servicii preţioase dedicate ritualului de servire a ceaiului sau a cafelei, obiecte decorative excentrice (lămpi de iluminat, tablouri) şi bijuterii rafinate din porţelan, montate în argint sau aur, cu inserţii de platină pură, aur şi pietre preţioase.

După data de 24 august şi până pe 28 august, Hotelul Villa Elisa din Bordighera va găzdui o expoziţie de porţelanuri Wagner Arte Frumoase şi Poveşti, astfel încât cei care nu pot ajunge la prezentarea oficială vor putea viziona şi cumpăra produsele până la finele expoziţiei.

Prin tehnica picturii manuale şi prin atenţia acordată fiecărui obiect de porţelan în parte, produsele Wagner sunt, fiecare dintre ele, un unicat. Prin rafinamentul porţelanului şi unicitatea fiecarui obiect în parte, produsele sunt obiecte de artă, transmisibile din generaţie în generaţie.

Casa Wagner Arte Frumoase şi Povesti vine din România, cu o bogată experienţă în arta picturii manual pe porţelan şi prezentări în locaţii precum Paris, Barcelona sau Budapesta.

Porţelanul este produs în România, Franţa sau Germania şi apoi prelucrat timp de câteva zile, prin procedee sofisticate de pictură, ardere în cuptor şi inserţie de metale şi pietre preţioase.

Ana Wagner, artistul creator al acestei mărci de porţelanuri, este unul dintre cei mai apreciaţi artişti români iar colecţiile sale de obiecte de artă din porţelan se regăsesc în colecţii private din toată lumea. Poveştile sale sunt spuse pe ceşti şi farfurii, ceainice, platouri, veioze, vaze şi bijuterii. Din universul de desene pe porţelan al Anei Wagner fac parte case zburătoare, prinţese, grădini suspendate, pisici cu guler de dantelă sau plante fantastice.

Wagner Arte Frumoase şi Poveşti a creat obiecte speciale şi a colaborat cu branduri internaţionale de renume precum Peroni, Vileroy & Boch sau BMW.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu: Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, RFI, Marie Claire şi Beau Monde.