ALERT studio (PINK CODE). Nathalie Daoust (Canada). Deschidere Joi 09 August, ora 19.00.

“Incremenit in Timp”

Aceasta serie de fotografii alb negru colorate delicat, manual, realizate cu ajutorul camerei obscure demonstreaza sensul imanentei, al frumusetii sublime si al alienarii pe care peisajul fara sfarsit al Alpilor elvetieni il provoaca fotografului. Narativul foarte personal care evolueaza prin toata creatia artistei este o calatorie abrupta in nostalgie; aici memoria si introspectia creaza o retea de mister si iluzie. Peisajele varuite, decalate, figurile luminescente apar în locuri incomode si neasteptate, subiectele lui Nathalie Daoust sunt incremenite in timp, captive in teritoriul in care visul si realitatea se ciocnesc.

Cu pasiune pentru intimitate, aceasta fotografa canadiana, nascută și crescuta in Montreal, isi dedica intreaga creatie incercarii de a dezvalui secretele ascunse sub aparenta stabilitate a vietii. 

Nathalie Daoust a aparut pe scena artistica pentru prima data in 1997 cu fotografii ale camerelor hotelului Carlton Arms din NewYork. Acest proiect, prima sa expoziție personala, a fost publicata intr-o carte – New York Hotel Story. 

De atunci, Daoust a creat mai multe proiecte conceptuale care au plimbat-o prin toată lumea, de la hotelurile dragostei din Tokyo, la un bordel din Brazilia, la o camera intunecata din Sidney, la peisajul desprins din vis al Alpilor elvetieni acoperiti de zapada. Obiectivul ei artistic este acela de a impinge limitele fotografiei prin metode experimentale. In timp ce lucreaza cu noi medii si descopera noi tehnici ale camerei obscure, Nathalie exploreaza noi taramuri imposibil de definit, situate intre adevar, fantezie si vointa umana de escapism.

ALERT studio

2-4 Mircea Vulcanescu Street , code 010281, Bucharest, Romania.
www.alertstudio.org

ALERT studio functioneaza ca pop-up gallery. / ALERT studio functions as a pop-up-gallery.
Vizitarea expozitiei se va face in perioada 09 – 30 August prin programare e-mail. / The exhibition is on view between 9 and 30 August. Visits will be programmed by e-mail.

ALERT studio este un proiect independent initiat de Raluca Ilaria Demetrescu, Alina Buga si Catalin Burcea cu scopul de a crea o platforma de cercetare  si promovare a productiei artistice contemporane. Asumandu-si functia de spatiu laborator, Alert Studio propune o intalnire intre artisti, idei, directii si discursuri din zone conceptuale si spatii culturale diferite. Sunt importante si apreciate gandirea critica si interogatia ca metode de cercetare a contextului cultural-artistic contemporan.
ALERT studio functioneaza ca o galerie de proiect, conectand trei directii de explorare artistica – PINK | RED | WHITE – intr-un singur spatiu. Insa aceste coordonate nu inseamna indexare, restrictie si etichetare. Ele se pot intersecta si nuanta, pot oricand dialoga si declansa dezbateri.