Grupul farmaceutic Servier lansează concursul de idei „Artă pentru Viaţă” pentru a conecta artiştii la comunităţile de medici şi pacienţi din 5 spitale din Romania.
Ești artist binevoitor? Ești receptiv la probleme sociale din jurul tău?
Uită-te pe lista de spitale partenere de mai jos, alege-ţi un grup ţintă şi gândeşte-te la modalităţi prin care procesul tău artistic îi poate ajuta pe cei bolnavi: proiecte creative de literatură, arte vizuale, artele spectacolului – proiecte originale, inovatoare și potrivite atât pacienților cât și spitalelor.
Scrie o propunere de proiect de maxim 500 de cuvinte care să conțină:
-idei și soluţii interactive și creative adaptate mediului din spitale
-buget orientativ pentru implementarea proiectului (ai la dispoziție 3.000 de euro)
Adaugă la propunere referinţe şi mostre de lucrări (links către CV-uri, biografii artistice, portofolii, proiecte personale etc.)
Înscrie-te pe http://artapentruviata.ro/înscriere/. Deadline-ul pentru înscrierea în concurs este 15 august 2012.
Circulă informația printre prietenii tăi artiști.
Jurizarea va ține cont de:
Relevanţă: proiecul potrivit la spitalul potrivit. Primeşti punctaj maxim dacă dovedeşti că ai înţeles bine nevoile pacientilor şi cadrul în care va fi implementat proiectul tău.
Binefacere: adu-ţi aminte scopul – proiectul tău trebuie să aducă alinare celor suferinzi, prin procese artistice
Fezabilitate: proiectul este realizabil în limita celor 3000 de euro?
Spitale beneficiare: Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Urgență Timișoara, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” București.
Implementarea în spitale a proiectelor câștigătoare are loc între 1 septembrie şi 1 octombrie 2012.
Vor fi selectate 5 proiecte, câte unul pentru fiecare spital. Fiecare proiect va primi 3.000 de euro. Suma se va folosi integral pentru implementarea proiectului.
Acest proiect promovează terapia emoțională pentru pacienții din spitale (boli incurabile sau la vârste la care au nevoie de atenţie specială şi de abordări atipice).
Toate detaliile:
http://www.facebook.com/artapentruviata
———–
Spitale beneficiare:
Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca
Singurul spital de recuperare din Transilvania se află, încă din 1978, la Cluj-Napoca. Acolo 537 de angajaţi tratează multidiscplinar o medie de 11.000 pacienţi pe an, propunându-şi să prevină sau să reducă la minim consecinţele fizice, funcţionale, psihice sau socioprofesionale care apar în caz de boală. Specializându-se în afecţiuni cardiologice, neurologice, balneologice, ortopedice şi de chirurgie plastică, medicii spitalului se preocupă activ de starea sufletească a pacienţilor, căutând mereu noi metode a le ridica moralul bolnavilor şi de a le insufla dorinţa de a se întoarce în societate apţi bio-psiho-social.
Spitalul Clinic de Urgență Timișoara
Priorităţile conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara (SCJUT) sunt satisfacţia pacienţilor, promovarea cercetării medicale şi perfecţionarea continuă a personalului. Totul pentru a face din spital un loc cât mai primitor cu putinţă, ţinând cont de complexităţile care apar când sub un singur acoperiş sunt grupate mai toate specializările medicale: centru de diabet, cardiologie, maternitate renumită, nefrologie, gastroenterologie, endocrinologie, neurologie, medicină internă, chirurgie, urologie, ortopedie, ORL, ginecologie.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău
Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău conţine 22 secţii ce totalizează 1182 de paturi şi se poate lăuda cu peste 54.000 de cazuri de spitalizare continuă rezolvate în fiecare an graţie eforturilor celor 1711 angajaţi, dintre care 222 de medici. Fondat in 1906 (dar cu rădăcini încă din 1852), când Director al Serviciului Sanitar era Alexandru Obregia, spitalului i-au fost adăugate în timp pavilioane care astăzi acoperă o suprafaţă de 9 hectare. Are toate secţiile necesare unui spital complex de urgenţă, iar doctorii sunt ambiţioşi şi îşi propun mereu să rezolve cât mai bine provocările zilnice.
http://www.sjubc.ro/prezentare/
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova asigură servicii medicale pentru regiunea Oltenia încă de acum 50 de ani, având în componenţă, pe lângă toate secţiile unui spital de urgenţă judeţean, şi un centru de specialitate în tratamentul retinopatiei diabetice, unic la nivelul regiunii.
Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”
La Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” lucrează cadre medicale temeinic instruite care, folosindu-se de aparatură modernă şi de cunoştinţele riguroase, realizează peste 40% din intervenţiile cardiovasculare din România. Transplantul cardiac nu este o problemă pentru cardiologii şcoliţi în străinătate, ei rezolvând anual sute de cazuri complexe (o medie de 700 de intervenţii pe cord deschis, adică 36% din totalul acestor intervenţii la nivel naţional). Fiind înfiinţat în 1945 de primul profesor român de cardiologie, spitalul are şi o importantă componentă didactică – aici se specializează viitorii medici în cardiologie, chirurgie cardiacă, vasculară sau cardiologie intervenţională.
http://www.cardioiliescu.ro/index.html
Juriul este format din:
Teoretician dar şi practician în domeniul artelor care traversează mai multe media, Horea Murgu este pasionat de felul în care se poate rafina mesajul emoțional cu ajutorul tehnologiei moderne pentru a pune convingător accentele în mesajul unui artist care îşi concepe un proiect. CV-ul său impresionează prin experienţa de platou și de studiou de film și TV, el fiind creditat pentru 41 de lungmetraje de ficțiune şi circa 200 de scurmetraje. Activitatea în domeniul sunetului se estompează după 1990, când cariera sa didactică va cunoaşte o traiectorie ascendentă, similară cu cea profesională anterioară: câştigă încă premii naţionale pentru sunet, dar devine în timp consultant media şi membru în organizaţii profesionale media din România şi UE, fiind chiar conducător al delegaţiei României la Strasbourg, în Comitetul director mass-media al Consiliului Europei (1996-2000). Tot el iniţiază Şcoala de Jurnalism Radio și Televiziune BBC din Bucureşti, apoi fondează Secția Multimedia (1993) şi mai recent Masteratul de light & sound design (2008) în cadrul UNATC. În prezent este profesor de sound design tot la UNATC, dar desfășoară o intensă activitate de coach profesionist, fiind de două ori ales președinte al asociației profesioniștilor în domeniu. În prezent, Horea Murgu își finalizează două formări profesionale în psihoterapie: analiza existențială, pe de o parte și psiho și sociodramă, pe de altă parte.
Horea Murgu este doctor în Teatrologie și Filmologie şi ştie la ce să se uite când va analiza propunerea ta de proiect.
Cătălin Ștefănescu se simte mai acasă în Cluj decât în Bucureşti, chiar dacă s-a născut la Râmnicu Vâlcea şi a crescut la Govora. S-a visat mai întâi actor, apoi critic de teatru, ba chiar şi chitarist şi solist. A absolvit Literele la UBB Cluj cu o lucrare de licenţă despre teatrul antic grecesc, şi încă din facultate a început să practice o meserie “de contact”, cea de jurnalist. Contribuitor vechi la Dilema Veche dar şi la alte săptămânale şi cotidiene, Cătălin s-a consacrat ca prezentator de televiziune al emisiunii de cultură publică “Garantat 100%” de la TVR 1, unde preferă să-şi relaxeze invitaţii pentru a le auzi mai bine poveştile. I-au trecut prin platou nume mari precum Wally Olins, Mircea Cărătrescu, Marcel Iureş, Vanessa Redgrave, Sarah Brightman, Nigel Kennedy sau Pascal Bruckner.
Cătălin Ştefănescu este autorul premiatului documentar “Penitenciarul” şi al reportajului “Hussein”.
Dr. Băcilă Ionuţ Ciprian este medic specialist psihiatru, doctor în Ştiinţe Medicale la Spitalului de Psihiatrie din Sibiu şi înţelege rostul implicării sociale, experimentând de ceva timp cu proiecte de terapie prin artă. Ca membru al Clubului Rotary Sibiu, a organizat varii evenimente artistice pentru alinarea bolnavilor, precum “Speranţa prin Artă” sau “Arta – o speranţă pentru bolnavii psihic”. Tot în cadrul aceluiaşi club s-a implicat caritabil în realizarea unor evenimente punctuale, menite să readucă speranţa celor ce aveau mare nevoie de ea: “Speranţa prin Artă” sau proiectul “Acasă”. Face parte din comitetul de conducere al clubului Rotary Sibiu conducând comisia de cultural şi obştesc şi coordonează activitatea Clubului Rotaract (tineretul ROTARY), de unde se ocupă de problemele tinerilor între 18-30 ani.
Irina Ştefănescu vrea să înţeleagă felul în care funcţionează oamenii pentru a media interacţiunea dintre ei. Este un reputat profesionist multi-disciplinar, pendulând de-a lungul carierei între training, coaching, organizare de evenimente, dezvoltarea resurselor umane şi consultanţă în probleme conexe. A fondat centrul Sociodrama din Bucureşti, unde dezvoltă prin transformare oameni şi organizaţii. Este membru fondator al Romanian Coaching Guild, dar şi a Asociaţiei Profesioniste a NLP-ului din România. Îi place să asculte şi să înţeleagă problemele oamenilor, fie că e vorba de indivizi sau echipe. A ţinut workshop-uri interactive pentru grupuri mari, a oferit consultanţă pentru gestionare procesolor dar a şi auditat diverse culturi organizaţionale. De 17 ani lucrează şi pentru domeniul farmaceutic, oferindu-şi serviciile pentru acele companii care îşi propun să îmbunătăţească sustenabil calitatea vieţii umane.
Despre Servier
Servier este grupul farmaceutic numărul 1 din Franţa. Suntem prezenţi în peste 140 de ţări şi avem peste 20000 de angajaţi. Suntem o fundaţie condusă de un comitet director, ceea ce ne oferă o independenta certa. Nu există acţionari şi de aceea nu se plătesc dividende. Misiunea noastră este de a inova şi de a descoperi tratamente noi care să răspundă nevoilor medicale reale. De aceea reinvestim 25% din cifra de afaceri anuală în inovaţie. Fiecare prescripţie a unui medicament produs de Servier înseamnă o investiţie în cercetare, şi deci, în progresul medicinei.
În România, Servier Pharma este lider absolut în cardiologie, cu o cotă de piaţă de 20%. Toate produsele noastre sunt recunoscute de către medici pentru calitatea şi eficientă lor, indiferent de aria terapeutică pe care acţionează. Suntem foarte mândri de colegii noştri, de calitatea umană a acestora şi de profesionalismul lor. Din momentul în care am apărut pe piaţa românească, acum 20 de ani, am fost un partener de încredere pentru comunitatea medicală, obiectivul nostru final fiind binele pacientului.
Recent Comments