Jester vine la Fabric(R)t

Duminica 22 iulie incepand cu ora 10.30, Uninvented Theatre ii invita pe cei mici, alaturi de parinti si bunici la club Fabrica (str. 11 iunie, nr. 50, Bucuresti) sa urmareasca un spectacol plin de aventuri si magie “Povestea lui Jester”, dupa textele si desenele lui Valentin Cristescu.

Pentru prima data in Romania, Uninvented Theatre prezinta conceptul de teatru serial cu papusi de tip muppets. Spectacolul “Povestea lui Jester” este primul episod al seriei de aventuri captivante cu personaje fantastice, inspirate din tipologii umane.

Protagonistul acestor aventuri, Jester, este un veritabil erou al zilelor noastre. “Adevarul este ca nu prea am nimic special de povestit. Imi amintesc ca am vazut pe net un site cu jucarii vechi unde exista…o paiata in cutie. De acolo a aparut Jester” a declarat Valentin Cristescu.

Jester, mai intai un desen, apoi eroul propriilor carti, acum prinde viata pe scena prin colaborarea dintre desenatorul pasionat si trupa de artisti papusari, printr-o papusa de tip muppet cu sisteme de manuire originale, ce ii confera o motricitate unica.

Rezultatul este o poveste presarata cu gag-uri si situatii de joc specifice Commediei dell’Arte, un spectacol creat din suflet, plin de culoare si emotie, unde cei mici dar si cei mari pot descoperi sensul prieteniei adevarate. “Mie imi place sa fac oamenii fericiti, sa rada de fericire!” a adaugat Valentin Cristescu.

Spectacolul face parte dintr-un proiect amplu, Fabric(R)t, sustinut de Fabrica, Teatrul de Arta Bucuresti si Uninvented Theatre. In perioada in care teatrele sunt in vacanta, publicul se poate bucura in continuare de spectacole de teatru pentru adulti si pentru copii, ateliere, expozitii, toate reunite in stagiunea de vara Fabric(R)t.

“Prin acest proiect ne propunem sa realizam un loc de intalnire pentru tinerii artisti dar si un cadru pentru artistii papusari aflati la inceput de drum unde sa poata experimenta in zona teatrului de animatie”, a spus Ana Craciun, artist papusar Uninvented Theatre.

“Povestea lui Jester este prima reprezentatie pentru copii din aceasta stagiune. II asteptam pe cei mici sa vina sa vada si sa invete cum se fabrica emotiile si cum poti sa produci rasete pe banda rulanda”, a adaugat ea.   

 

Distributia spectacolului:

Ana Maria Vlad, Ana Maria Cucuta, Ana Craciun, Eduard Sandu

Regie

Ana Craciun

Scenografie

Andrei Hernest, Adina Barbu

Pretul biletului: 12 lei – pret promotional de deschidere a stagiunii

Despre Uninvented Theatre

Uninvented Theate este o companie independenta ce îşi propune să dezvolte noi formule de expresie artistică şi să creeze un cadru stabil pentru artiştii români dornici să descopere noi posibilităţi creative şi noi practici de cercetare în domeniul artelor.