Titlul original: Un heureux evenement

Producţie: Franţa, 2010

Regia: Remy Bezançon

Scenariul: Vanessa Portal, Remy Bezançon

Cu: Louise Bourgoin, Pio Marmari, Josiane Balasko, Thierry Fremont, Gabrielle Lazure

Durata: 107 minute

Tagline: Cand incepe totul? La prima intalnire? La primul sarut? La primul “te iubesc?”

Asociatia Culturala Macondo lansează comedia Un eveniment fericit  (Regia Remy Bezançon) prin două proiecţii ce vor avea loc vineri, 20 iulie 2012 de la 18:30 si 21:30.

Bilete: 10 lei bilet intreg, 7 lei bilet redus pentru studenti.

Un eveniment fericit este un film dulce-acrișor despre viața de cuplu, despre ce înseamnă să fii un părinte tânăr, despre frumusețea și greutatea unei noi responsabilități. Este film deosebit, emoționant, inedit și sensibil, un film ce cu ușurință se  detașează de o serie întreagă de pelicule care spun prea puține lucruri despre dragoste…și alți demoni. În cazul de față suntem invitați să luam parte cu seriozitate și umor la experiența vieții de cuplu, o experiență fresh, prietenoasă și nu în ultimul rând neașteptat de serioasă. Adaptare a unui roman de succes de Eliette Abecassius, Un eveniment fericit este o comedie dramatică memorabila. Deşi povestea de dragoste se situează la început în centrul filmului, ea se metamorfozează treptat într-o poveste despre maturizare, responsabilitate, altruism.

Sinopsis:

 

Barbara și Nicolas se cunosc într-un centru de închiriat filme. Dragostea lor se strecoară printre titluri de filme bune și priviri aruncate cu subînțeles. Ei ajung să aibă o relație de invidiat, sunt tineri, inteligenți, sociabili și se înteleg de minune. Atunci când iau decizia să aducă pe lume un copil atât relația lor cât și optica filmului iau cu totul altă întorsătură. Un eveniment fericit reușește să ne încânte simțurile și intelectul într-un mod inedit, relația de cuplu este  disecată cu grija și precizia unui bijutier, cu atenția și spiritul de observație al unui sociolog și cu gândirea sănătoasă a unui ascet. Chimia actorilor potențează și ea povestea filmului, o poveste simplă, dar incredibil de tonică.

Concluzia despre cât de important este „ un fericit eveniment” în maturizarea unei femei este cuprinsă într-o replică a personajului principal, Barbara:” M-a făcut să-mi depăşesc toate limitele şi m-a confruntat cu absolutul: iubire, sacrificiu, abandon. Ea m-a dislocat şi m-a transformat”.

 

Trailer aici

 

“Un eveniment fericit” este distribuit in Romania de Asociatia Culturala Macondo.

Pentru programul proiecțiilor, accesați site-ul Noului Cinematograf al Regizorului Roman

http://ncrr.ro/site/