1. Ce va ocupă cel mai mult în momentul de față ?

Sunt foare preocupat sa gasesc noi solutii  pentru tehnica expunerii ideilor mele,  hibrizi si absurditati ale unei realitati care este in continua schimbare si evolutie. Imi place foarte mult conceptul de perpetuum mobile, pot spune ca m-a fascinat din copilarie, nu intelegeam de ce un motor electric nu poate fi alimentat de un dinam, care la randul lui este pus in miscare de acelasi motor pe care il alimenteaza, dar ma interesaeza in egala masura si  rezolvarea unor probleme  tehnice ale unor mecanisme complexe, care incearca sa imite miscarile naturale, fluide, ale fiintelor. E drept ca in cazul lucrarilor mele aceasta miscare este transpusa unor „fiinte” imaginare, paradoxale, in care omul este dispus sa inventeze absolut orice pentru a-si face viata mai confortabila, chiar daca pretul  duce catre exterminarea propriei specii si nu numai.

2. Care sunt cele trei cuvinte, care vă caracterizează cel mai bine?
Sensibil, Curios, Pragmatic.

3. Cea mai placută descoperire ?
Cea mai placuta descoperire, inca persista, aceea de a ma autodescoperi, de a lasa deoparte influentele oarecum impuse prin educatie, anturaj. Placerea de a lucra fara nici un complex, de a fi doar tu si lucrul creat de tine.

4. Care este cea mai de preț posesiune a dumneavoastră?
Posesiunea cea mai de pret nu este una materiala, desi ma bucur cand  imi cumpar si un simplu burghiu. Pot spune ca m-am atasat foarte mult de cainele meu, nu inseamna ca il pretuiesc mai mult decat pe ceilalti dragi mie, pur si simplu  stiu ca el are viata cea mai scurta, din punct de vedere natural, am crescut cu ideea ca trebuie sa te bucuri de tot ce iti este dat.

5. Care este cea mai mare extravaganță a dumneavoastră?
Nu ma consider o persoana extravaganta, desi contravine un pic cu ideea de artist, poate din exterior se vede altfel, se poate observa o extravaganta la o persoana fara ca ea sa o sesizeze, pur si simplu sa o considere normalitate.

6. Cea mai frumoasa amintire?
Am o multitudine de amintiri frumoase, legate de locuri pe care am reusit sa le vad si momente speciale pe care le-am trait alaturi de persoane apropiate, pur si simplu nu pot spune ca am o amintire preferata, chiar ma simt recunoscator sa  pot spune asta.

Stefan Radu Cretu este reprezentat de Galeria 418 Contemporary Art Gallery din Bucuresti.
stefanraducretu.blogspot.com