Centrul National al Dansului Bucuresti – Oameni care misca lumea
Chiar daca in ultima perioada a fost mai putin vizibil din lipsa unui spatiu propice desfasurarii activitatii sale, Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) a continuat sa sustina programe si proiecte coregrafice, incurajand si sprijinind dansul contemporan romanesc.
In urmatoarele trei luni oferta evenimentelor de dans contemporan este variata si adecvata sezonului.
Daca agitatia si zarva orasului intr-o zi caniculara de vara nu va incanta, ramaneti acasa. Alexandra Pirici va intreaba prin proiectul Home 1 daca « Mai putem vorbi, in contextul actual, despre un spatiu fizic sau mental care sa ofere protectie si refugiu, in care sa te simti in siguranta? Cum se mai exprima nevoia de a apartine, de a avea “un loc in care sa te intorci”, nevoia de stabilitate si certitudine, in interiorul unei lumi precare, marcata de mobilitate excesiva si maxima adaptabilitate? Unde sau cum gasim acest “acasa” si cum producem intimitate? »
Spectacolele vor avea loc intre 25 si 29 iunie 2012, in cinci apartamente diferite.
Home 1 este un proiect lorgean theatre finantat de CNDB si AFCN
Se deschide ambulatoriul (anti) aging!
Coregrafele Madalina Dan și Mihaela Dancs se intorc in spectacolul (anti) aging cu o doua reprezentații speciale din seria « ambulatoriu » sau « sanatoriu mobil » in 24 iunie de la ora 20.00 la Cartierul de dans, și in 26 iunie de la ora 16.00 la Caminul Moses Rosen. Seria va continua in lunile septembrie-octombrie la București, Timișoara și Gheorghieni (festivalul dance.movement.theater).
Proiectul “ambulatoriu (anti) aging” este organizat Asociația pepluspatru/ Centrul de Introspecție Vizuala și finanțat de Centrul Național al Dansului București.
Aveti unde si cu cine dansa!
Intre 29 iunie si 1 iulie, CNDB gazduieste un atelier de contact improvisation cu Bernd Knappe.
Atelierul are loc in studio CNDB – Sala Palatului, str. Ion Campineanu 28, Bucuresti 010039, intrarea de la casa de bilete (vis a vis de biserica Cretulescu), etaj 3
Preț: 100 RON, 80 RON pentru elevi și studenti
La initiativa Fundației Gabriela Tudor se lanseaza ZonaD – studio Paradis Serial – un spațiu-laborator independent, dedicat dansului și artelor contemporane cu un program permanent destinat formarii profesionale și cercetarii artistice.
Inițiat de Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedau, ZonaD va programa in perioada iunie-octombrie ateliere de dans pentru dansatori și coregrafi, dar și pentru neprofesioniști, susținute de coregrafi romani și straini; seri de improvizație; rezidențe artistice pentru dezvoltarea unor noi producții de dans; seri de proiecții filme de dans; și spațiu de repetiții pentru comunitatea locala de dans.
Programul se deschide cu un atelier intensiv condus de coregraful Florin Fieroiu, care se va derula in perioada 30 iunie – 5 iulie 2012 in spațiul ZonaD – studio Paradis Serial din strada Iulia Hașdeu nr. 3, București (zona Calea Griviței-Popa Tatu).
ZonaD – studio Paradis Serial este un proiect organizat de Fundația Gabriela Tudor și co-finanțat de Centrul Național al Dansului București și Ambasada Regatului Țarilor de Jos la București.
Intre 9 – 12 iulie 2012 coregrafa Lola Keraly revine la Bucuresti, de data aceasta la Cartierul de Dans, pentru a oferi dansatorilor romani un nou workshop Feldenkrais. Atelierul face parte din programul de formare profesionala in dans, Concentric Movement, program finantat de Centrul National al Dansului Bucuresti, care ofera posibilitatea de a experimenta si cerceta unele dintre cele mai importante metode somatice din lumea dansului. Programul se adreseaza dansatorilor si persoanelor interesate sa dezvolte o miscare organica si sanatoasa.
Pe 15 iunie s-a lansat programul Organism de Dezvoltare la initiativa Asociatiei Sectia de Coregrafie (Sandra Mavhima, Vlad Merariu si Simona Deaconescu). Programul se deruleaza in colaborare cu dansatori, coregrafi, cercetatori in arta, manageri culturali si artisti din artele conexe si isi propune sa extinda canalele de comunicare dintre artisti, public si institutiile privata sau de stat, in intentia de a prezenta dansul din perspectiva unei arte experimentale.
Activitatile principale ale proiectului constau in implementarea Programului Curatorial Cartierul de Dans si al Revistei de Dans – ADN (Art, Dans si Noutati).
Organism de dezvoltare este un program produs de Asociatia Sectia de Coregrafie in parteneriat cu X si 0 Dance Project si co-finantat de CNDB.
Detalii despre fiecare eveniment in parte gasiti pe site-ul www.cndb.ro
Parteneri media : Modernism.ro, 24 Fun, Liternet, Veioza Arte, Onlinegallery.ro, Metropotam.ro, WebPr.ro, HipMag.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Tataia
Recent Comments