Expoziție insolită la galeria Annart, în cadrul programului educațional În Miezul Artei | Hands-OnArts: 60 de elevi ai cursului primar din cadrul Liceului Francez Anne de Noailles expun lucrările de pictură, colaj, grafică şi sculptură pe care le-au creat împreună cu artiştii plastici Dorin Crețu, Francisc Chiuariu, Alexandru Ilfoveanu şi Karianne B.

Vernisajul are loc loc marți, 12 iunie, ora 19:00 şi marchează debutul săptămânii artelor pe care Liceul Francez din Bucureşti o organizează la sfarşitul anului şcolar.

Programul În_Miezul_Artei al galeriei AnnArt oferă școlilor interesate o completare alternativă a studiului în domeniul artelor vizuale – prin acces direct la arta contemporană românească. Elevii cu vârste între 5 și 18 ani sunt invitați să vadă expozițiile de la AnnArt și să se întâlnească cu artiştii reprezentați de galerie.

Am fost încântați de propunerea de parteneriat făcută de Liceul Francez – şi am găsit în directorul şcolii primare, dl. Fabien du Fayet de la Tour, un interlocutor imaginativ şi dedicat întru totul sensului acestui program: anume să îi inspire pe copiii mari şi mici să fie în largul lor în preajma artei timpului lor, să fie curioși să vadă cât mai mult și cât mai felurit – liberi să le placă sau nu, să spună ce cred și ce simt, şi mai ales să fie încrezători să învețe nu doar din cărți ci și scufundați din plin în experiența practică, directă. Gabriela Massaci, Director programe AnnArt.

Mă temeam că îmi va fi mai dificil cu copiii din acest grup pentru că eu nu vorbesc franceză. Dar la capătul primului atelier nici nu am mai realizat ca nu ştiu franceză. – Francisc Chiuariu, Bucureşti

Uimitoare diversitatea reacției copiilor la tehnica pe care le-am prezentat-o şi apetitul lor de a face lucrări cât mai bune, care să ajungă în expoziție. Unul din copii mi-a spus că are déjà mai multe lucrări făcute de el acasă şi ar vrea să ştie cât ar costa în piața de artă. Până una alta, a oferit una din lucrări Gabrielei, pentru galeria AnnArt. – Dorin Crețu, Paris

Parteneriatul cu Liceul Francez Anne de Noailles face parte din proiectul-pilot Hands-On Arts, care a început în martie 2012, când în contextul expoziției de pictură Shadows Francisc Chiuariu s-a întâlnit cu un  grup de 45 elevi, însoțiți de profesorii lor, de la Școala Generală nr. 19 Tudor Arghezi, Școala Britanică, Liceul Francez Anne de Noailles și Liceul Tonitza.

Contact: Casandra Elefterescu, asistent relaţii publice
AnnArt Gallery
Str. Mahatma Gandhi Nr.1, Sector 1 (zona Kiseleff/Docenţilor), Bucureşti
Program: luni – vineri 15:00 – 20:00, sâmbătă 12:00 – 20:00
Tel: +4 031 437 95 33 | Mob:+4 0752 042 042 | Fax: +4 031 437 95 32
[email protected]| www.annartgallery.ro