Anaid Art Gallery – prezintă „Visul lui Rembo” semnat Matei Arnăutu

Vineri, 25 mai 2012, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Nopţii Albe a Galeriilor NAG#6 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei „Visul lui Rembo” semnată Matei Arnăutu, curator Diana Dochia. Vernisajul va începe la ora 20:00 şi galeria va fi deschisă până la ora 04:00. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 25 mai – 22 iunie 2012.

Matei Arnăutu a absolvit Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti în 2002 şi a expus în numeroase expoziţii personale şi de grup. Expoziţia „Visul lui Rembo” este prima expoziţie personală de mare amplitudine ce continuă preocupările şi demersurile lui Matei Arnăutu în zona de explorare a instalaţiei.

„Visul lui Rembo” face trimiteri subtile la competitivitatea agresivă a jocurilor din copilărie, prin intermediul unor instalaţii ce recreează în mărime naturală, adesea chiar la scară supradimensionată, arme de jucărie aparţinând folclorului urban. Fiecare copil se joacă într-un fel de-a supravieţuirea, fie că este vorba de o praştie, de un cornet sau de ultimul joc pe calculator. „Astfel”, cum declara artistul „într-o competiţie, fie ea pe asfalt, între blocuri, sau în mediul virtual, poţi să mori de câte ori vrei, să învii, sau, dacă eşti ranit, să iei viaţa”.

Expoziţia „Visul lui Rembo” te provoacă la un joc de-a supravieţuirea gândindu-te la armele copilăriei, la momentul în care eşti „omorât”, „rănit” sau „salvat”. Însă ce se întâmplă dacă aceste jocuri devin realitate, dacă nu ai un buton de „reverse”, o băutură miraculoasă care îţi adaugă vieţi sau un super erou care să te salveze?! Dacă jocul devine realitate?

Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de  luni până vineri între orele 11:00 – 19:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00. 

 Curator: Diana Dochia