Pasiune. Voci feminine

 

Institutul Cultural Roman de la Paris prezinta, intre 6 si 12 iunie 2012, a doua editie a festivalului Nopti Baroce la Palatul Béhague. In acest an festivalul pune in valoare vocile feminine indiferent daca acestea apartin unor femei sau unor barbati…

 

Ca si prima editie, cea de-a doua reuneste artisti romani si straini pe scena Salii Bizantine. Festivalul romanesc vine sa umple un adevarat gol existent pe scena pariziana in domeniul festivalurilor de muzica baroca. In plus, Sala Bizantina a Palatului Béhaue, ambasada Romaniei in Franta, este o locatie perfect adaptata unui exuberant voiaj muzical baroc.

Trei voci exceptionale, romancele Ruxandra DONOSE, Teodora GHEORGHIU si Viorica CORTEZ, vor urca pe scena Salii Bizantine in datele de 6, 7 si 8 iunie 2012.

 

In 9 iunie renumitul ansamblu l’Arpeggiata va prezenta programul sau « La Tarantella ». Vincenzo Capezzuto, cu vocea sa feminina, interpreteaza bucatile inspirate din muzica traditionala italiana. Puternica, pasionala, Tarantella era muzica utilizata in trecut ca remediu pentru femeile muscate de paianjenii tarantule.

Festivalul continua pe 12 iunie, la biserica Saint-Eustache, una dintre cele mai mari si mai frumoase din Paris. Fernanda Romila si Dan Racoveanu vor sustine la orga acestei biserici un concert la patru maini. Beneficiile acestui din urma concert vor fi folosite pentru restaurarea orgii Charles Mutin care se afla in Sala Bizantina a Palatului Béhague (info. in franceza : http://institutroumain.wordpress.com/la-salle-byzantine).

Un festival organizat in parteneriat cu Ambasada Romaniei in Republica Franceza.

Detalii: www.icr.ro/nuitsbaroques2012

 

Video:

            Editia 2011 : http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=srdgLZGnnWM

 

Contact presa: Olivia Horvath, departament comunicare ICRP : +33 1.47.05.15.31, [email protected]roumain.org