418 Contemporary Art Gallery

Intrarea Armasului nr.12, Bucuresti, Sector 1

Program: Luni-Vineri 11.00 – 19.00

(Foarte aproape de Shift Pub)
Vernisaj: marti 29 mai 2012 ora 18:30

Prezinta criticul de arta Liviana Dan
Obiectele lui Stefan Radu Cretu reprezinta hibrizi intre masinarii si animale, ce par a avea un spirit uman. Aceste obiecte includ sisteme mecanice ce capata “viata” in momentul interactiunii cu vizitatorul. Lucrarile sale subliniaza amestecul dintre umanitate si tehnica moderna, punand sub semnul intrebarii efectul tehnologiei asupra vietii umane, criticand artificialul existentei indivizilor secolului 21.
“Antrenat în atmosfera artei academice Stefan Radu Cretu încearca pentru propriul amuzament o redefinire a sculpturii prin elemente de joc. Influenta vine dintr-o directie abstracta. Constructiile sînt inovative. Formele sînt geometrice si organice. Relatiile fizice care se stabilesc între ele se schimba mereu.” (Liviana Dan)

”Mediul lucrarilor este undeva între fizica si arta, o linie noua de animale, fiecare cu un cod genetic, influentat de subiect dar si de evolutie.” (Liviana Dan)
Stefan Radu Cretu s-a nascut in 1983, in Campina, Romania. A studiat la Universitatea de Arta si Design din Cluj Napoca si a absolvit sectia Ceramica-Sticla-Metal in 2006. In 2005 a obtinut o bursa Erasmus pentru o perioada de un an de zile la Academia de Arte Frumoase din Varsovia, Polonia. In 2008 a obtinut diploma de master in cadrul departamentului de Sculptura  al Universitatii de Arta, Bucuresti.

Email: [email protected]

www.418gallery.com

www.facebook.com/418contemporary.art.gallery