În momentul în care mari trusturi media se dizolvă şi cohorte de proroci prevestesc, cu voce tare, o lume complet digitalizata, a vorbi despre şi a propune o nouă publicaţie într-un context complet incert pare o nebunie, un nonsens şi, nu în ultimul rând, o absurditate. S,i totuşi platforma C4US (Creative for Us) nu îşi propune să se transforme într-o disrupţie, ci mai degrabă într-un gest firesc de normalitate într-un peisaj mult prea zgomotos, unde reperele şi valorile sunt profund deranjate, unde discursul calm, echilibrat şi argumentat este de multe ori ocolit în favoarea stridentelor.

C4US s-a născut firesc, că o necesitate, precum un organism viu, în momentul şi la timpul corect, cu şi pentru oameni care cred în ideea că România are o şansă în contextul european dar şi internaţional, pariind în primul rând pe creativitate şi inovaţie, pe excelenţa şi performanţă. C4US este un spaţiu deschis şi relaxat unde mesajele articulate, bine susţinute estetic, confirmate şi competitive se aud alături de vocile tinere, ambiţioase, cu potenţial pentru un viitor mai apropiat. C4US explorează idei şi personalităţi creative, vizibile sau mai puţin vizibile, din domenii dintre cele mai diverse (arte plastice, dans, literatură, modă, design, arhitectură, muzica etc.), în ideea că inovaţia şi creativitatea omului contemporan este surprinzătoare ca formă şi că loc de manifestare.

C4US este la început, dar tema primului număr este “The End”. Despre Sfârşit niciodată nu s-au spus vorbe mai apăsătoare. Hermeneutii întârziaţi ai zilelor noastre din economie, teologie, geologie, antropologie se întrec în dizertaţii ample despre Sfârşit. Omul postmodern şi-a anesteziat ideea de frică, dar nu a putut să-şi ignore complet frică de Sfârşit. Sfârşitul ne conţine, ne completează şi ne formează ideea despre aşa—zisul “dialog de final”.

Animalele ştiu când urmează Sfârşitul şi îl complica instinctiv. Plantele visează să trăiască veşnic şi mor prin a fi apăsate între filele unei cărţi cu simplu conţinut existenţialist. Oamenii privesc epuizarea că pe un Sfârşit incomplet, imbatabil şi tocmai de aceea, mai ales acum, când pseudo—discursurile eshatologice cuprind medii dintre cele mai înalte şi cele mai diverse, ar trebui să ne reconsiderăm şi să ne punem în armonie cu ideea de Sfârşit. Poate atunci vom înţelege cu toţii că Sfârşitul va compune deja o nouă abordare a începutului.

Echipa

Marian Palie

Chief Editor

[email protected]

 

Antonela Vulpe

Editor

Stefan Trifan

Creative Director

[email protected]

 

Catalina Latu

Corrector

Emilian Ciobanu

Fashion Editor

[email protected]

 

Alexandru Costache

Translator

 

Contribuitori

Alex Nelu, Ana Alexe, Bogdan Visu, Dan Piersinaru, Ileana Raducanu, Ionut Staicu, Iulia Popa, Manuela Zipisi,
Maria Balabas, Maurice Munteanu, Mihai Ionatan, Ovidiu Buta, Tibi Clenci, Valentina Bacu

 

Coperta

Silviu Tolu — foto Tibi Clenci

 

Disponibil în:
Cărturești Verona — Arthur Verona 13—15, București
Cărturești AFI Palace Cotroceni — Vasile Milea 4, București
Cărturești Quinet — Edgar Quinet 9, București
Cărturești Institutul Francez — Dacia 77, București
Cărturești MTR — Șoseaua Kiseleff 3, București
Cărturești Cluj, Iulius Mall — Alexandru Vaida-Voievod 53—55, Cluj
Cărturești Timișoara, Iulius Mall — Demetriade 1, Timișoara
Cărturești Timișoara, Mercy — Mercy 7, Timișoara
Cărturești Constanța, City Park Mall — Alexandru Lăpușneanu 116C, Constanța
Cărturești Suceava, Iulius Mall — Calea Unirii 22, Suceava
Cărturești Iași, Iulius Mall — Tudor Vladimirescu 2, Iași
Cărturești Brașov — Piața Sfatului 20, Brașov
Cărturești Arad, Atrium Center — Aurel Vlaicu 10—12, Arad
Preț vânzare: 65 lei
www.c4us.ro