Expoziția va putea fi vizitată în perioada 18 – 30 mai la Cafeneaua Verona, libraria Cărturești și va include o secţiune dedicată fotografilor români finaliști

În week-end-ul 19-20 mai, fotograful Simion Buia va susține workshopuri dedicate fotografiei de portret pe temele “Make-up portrait”, “Romanian fashion portrait” și „Portrait yourself; înscrierea este gratuită pe site-ul Sony www.sony.ro/worldphoto

 

Bucureşti, 09 mai 2012 – Cele mai bune fotografii din lume vor ajunge la Bucureşti, între 18 şi 30 mai, în cadrul expoziţiei Sony World Photography Awards 2012, organizată în premieră în România. Expoziţia va reuni lucrările premiate în acest an la Londra, în cadrul celei mai mari competiţii internaţionale de fotografie din lume deschise inclusiv amatorilor.

Expoziţia reunește 70 dintre cele mai impresionante fotografii selectate dintr-un total de 112.000 de înscrieri din 171 de ţări şi este pentru prima dată de la debutul Sony World Photography Awards, în 2007, când va fi prezentată nemijlocit publicului din Europa de Est. De asemenea, va avea o secţiune dedicată celor 10  fotografi români, finaliști în cadrul SWPA în ultimii trei ani. Anul acesta, doi români – Ionuţ Hrenciuc şi Felicia Simion – au fost nominalizaţi pe lista scurtă a celor mai buni fotografi din lume, la secţiunea „Panoramă”, în cadrul competiţiei „Open” şi, respectiv, la secţiunea „Portret”, în cadrul competiţiei „Youth”.

Expoziţia va fi găzduită de Café Verona din cadrul librăriei Cărtureşti şi îi va surprinde pe amatorii de fotografie prin lucrările care s-au remarcat în acest an la secțiunile: Open Competition, Professional Competition, Youth Award, Photojournalism. Vizitatorii vor putea aprecia, de exemplu, reprezentările fotografice ale celor mai importante evenimente care au marcat ultimul an, precum războiul din Libia, criza economică europeană, dezastrul nuclear de la Fukushima, dar şi obiceiuri din cele mai diverese culturi, precum festivaluri indiene, supravietuirea pe timpul iernii in Mongolia sau surfing-ul in Gaza.

Workshop-uri de fotografie de portret susţinute de fotograful Simion Buia

Cu această ocazie, Sony organizează, în weekend-ul 19 – 20 mai, workshop-uri gratuite dedicate fotografiei de portret. Atelierele de fotografie vor fi conduse de fotograful Simion Buia, trainer şi coordonator al Academiei de Fotografie, cunoscut pentru seria de portrete numită „Actorii şi fotograful”, în care i-a surprins pe unii dintre cei mai cunoscuţi actori români, precum Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu sau Maia Morgenstern. În fiecare zi vor avea loc trei workshop-uri pe temele „Make-up portrait”, „Romanian fashion portrait” și „Portrait yourself”. Durata unui workshop este de 2 ore iar cei înscriși vor primi carduri de memorie Sony pe care își vor putea păstra fotografiile realizate în timpul sesiunii.

Înscrierea la workshop este gratuită şi se poate realiza pe site-ul Sony, accesând www.sony.ro/worldphoto sau accesând pagina de Facebook Sony Romania.

Mai multe informații despre competiție puteți accesa aici: http://www.worldphoto.org/

Despre Sony:

Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Sony este recunoscut pentru produsele sale audio-video, precum televizoarele BRAVIA™ LCD High Definition (HD, camerele digitale Cyber-shot™, camerele video Handycam®, camerele digitale SLR Alpha® şi playerele MP3 Walkman®, precum şi pentru computerele VAIO™ şi echipamentul HD pentru transmisiuni profesioniste, în principal XDCAM™ HD. Oferind o gamă completă de produse electronice, muzică, imagini, jocuri, afaceri online, Sony reprezintă unul din brand-urile lider în divertismentul digital, având aproximativ 170.000 de angajaţi în întreaga lume.

Pentru mai multe detalii despre Sony Europe, vizitaţi http://www.sony-europe.com şi http://www.sony-europe.com/presscenter

 

“Sony”, “WALKMAN”, “VAIO”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “α”, “BRAVIA” şi “XDCAM” sunt mărci înregistrate ale Sony Corporation. Celelalte mărci aparţin respectivilor proprietari.