Marţi, 24 aprilie 2012, ora 17.30
Librăria Bastilia
Piaţa Romană nr.5, Bucureşti
Asociaţia MetruCub – resurse pentru cultură are plăcerea să vă invite la o discuţie despre cultură şi finanţările europene destinate acesteia. Împreună cu invitaţii noştri, Şerban Sturdza (arhitect), Vintilă Mihăilescu (antropolog) şi Tudor Bratu (artist vizual), vom discuta de ce este important să sprijinim şi să promovăm cultura, în ce fel au contribuit finanţările europene la dezvoltarea scenei culturale româneşti şi vom explora perspectivele acestor oportunităţi la nivelul Uniunii Europene prin intermediul noului program Europa Creativă şi al fondurilor structurale şi de coeziune.
Sperăm ca întâlnirea să provoace discuţii ulterioare despre modul în care ar trebui sprijinită cultura din fondurile publice ale Uniunii Europene şi în România şi, în acelaşi timp, să întărească solidaritatea sectorului cultural în susţinerea acestor perspective.
Evenimentul se alătură campaniei we are more – act for culture in Europe, derulată la nivel european de Culture Action Europe, coaliţie ce reprezintă peste 100 de organizaţii şi 80.000 de artişti din Europa, în parteneriat cu Fundaţia Culturală Europeană. Campania promovează cultura alături de educaţie, coeziune socială şi dezvoltare durabilă ca domenii cheie în care UE trebuie să investească mai mult pentru a-şi atinge obiectivele de dezvoltare fixate până în 2020.
Unul dintre obiectivele imediate ale campaniei we are more este strângerea unui număr de 100.000 de semnături din ţările Uniunii Europene pentru cerinţele pe care le înaintează. Din România avem nevoie de 5029 de semnături, iar cei prezenţi la întâlnire, care vor dori să semneze pentru susţinerea campaniei, o vor putea face pe loc.
Vă rugăm să confirmaţi participarea la eveniment până luni, 23 aprilie, la adresa [email protected] sau persoanei de contact Ioana Tamaş – 0729 906 597.
Vă aşteptăm!
Echipa MetruCub – resurse pentru cultură
Despre noi
MetruCub – resurse pentru cultură este o asociaţie înfiinţată în anul 2012 cu scopul de a funcţiona ca o platformă de întâlnire, dezbatere şi expertiză pentru profesioniştii din domeniul cultural – artistic. MetruCub îşi propune să exploreze, să sprijine şi să dezvolte sectorul cultural prin studii de specialitate, prin proiecte interdisciplinare şi prin crearea unui context în care artişti, operatori culturali, cercetători şi autorităţi să se poată întâlni şi comunica. Credem în rolul important al artei şi culturii în dezvoltarea fiecărui individ şi a societăţii în ansamblu şi pledăm pentru un management cultural profesionist şi o fundamentare obiectivă şi democratică a politicilor ce vizează domeniul cultural. În scurt timp vă vom putea întâmpina și pe site-ul nostru: www.m3culture.ro.
Asociația MetruCub este fondată de Bianca Floarea, Raluca Pop și Ioana Tamaș.
Ioana Tamaş este doctorand în cadrul Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din București. S-a specializat în management cultural, marketing şi politici culturale şi este interesată în mod special de zona teatrului şi de schimbările survenite în această sferă în Europa Centrală şi de Est. De aproape 3 ani este asistent la cursul de management cultural în cadrul UNATC. Experienţa sa profesională include organizaţii independente, precum Teatrul LUNI de la Green Hours şi institutii publice, cum ar fi Teatrul Naţional din Bucureşti, unde a lucrat ca expert în comunicare și relații publice, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național sau Opera Naţională Română din Iaşi, ca expert independent.
Raluca Pop s-a specializat în politici culturale şi facilitare. Are o diploma în comunicare și relații publice şi studii de masterat în politici culturale la Universitatea Central Europeană din Budapesta. Timp de 3 ani, Raluca a fost consultant în cadrul Punctului de Contact Cultural al României şi a coordonat campania naţională pentru Anul European al Dialogului Intercultural 2008. În 2010 a dezvoltat proiectul online banipentruarte, care a devenit o sursă importantă de informaţii despre fondurile naționale și internaționale disponibile pentru artiștii și organizațiile culturale din România. Raluca a coordonat prima cercetare şi campanie de informare despre modul în care fondurile structurale pot sprijini proiectele culturale din România. Este un membru activ al Coaliţiei Sectorului Cultural Independent, o reţea de organizații care promovează principiul bunei guvernări în cultură, iar din februarie 2012 este ofiţer de proiect la Societatea Academică din România .
Bianca Floarea a absolvit management cultural și politici culturale la Universitatea de Arte din Belgrad și studii culturale europene la Universitatea din București. A lucrat în domeniul cultural în ultimii 7 ani, în organizații neguvernamentale din România și Belgia (Ecumest, Culture Action Europe) și în sectorul public (în Punctul de Contact Cultural al României). În 2010 a coordonat, pentru Platform for Intercultural Europe din Bruxelles, o cercetare despre semnificaţia dialogului intercultural în proiectele europene finanţate prin Programul Cultura (2007-2013), finalizată prin recomandări de politici adresate Comisiei Europene. Ariile sale de expertiză sunt: finanţările pentru cultură, dezvoltarea organizațională strategică prin proiecte de cooperare și politicile culturale la nivel european.
I’m looking for some really good business blogs to add to my google reader that are worthwhile following on an ongoing basis. Can you make and recommendations? I have Seth Godin’s already. Thanks!. . It would also be helpful if you told me why you liked these blogs..