03.04.2012–În perioada 5-8 aprilie, Asociația ROI dă startul unei mișcări social-culturale la Târgul de Paști al Bucureștilor în cadrul Bell’Agio Casa. Artiști din domenii de activitate cât mai variate, precum pictori, ceramiști, sculptori, scriitori, maeștri populari, designeri vestimentari, bijutieri, cântăreți și dansatori se adună sub același acoperiș pentru a lansa un fenomen cultural curajos şi unic în peisajul artistic românesc.
„Ne dorim să aducem arta și cultura în viața de zi cu zi a bucureștenilor. De aceea, ne-am propus să provocăm la dialog, în cadrul unei expoziții tradiționale de Paște, bucureștenii și artiștii. Pe de o parte, vizitatorii vor avea ocazia să vadă artiști consacrați lucrând sau vorbind despre ce înseamnă arta pentru ei, iar artiștii vor avea ocazia să ia pulsul comunității pentru a aduce arta aproape de ea”, declară Adriana Sîrbu, director de comunicare Asociaţia ROI.
La eveniment vor fi prezenți Gheorghe Florescu – autor al volumului “Confesiunile unui cafegiu”, familia de sculptori și pictori Victoria și Marian Zidaru, naistul Nicolae Voiculeț, violoncelistul Adrian Naidin,designerul vestimentar Gabriela Atanasiu, pictorița Simona Săsărman și mulți alții.
„În cele patru zile ale evenimentului, vizitatorii pot participa la expoziția de pictură a Alehăi Năstase, al cărei vernisaj coincide cu deschiderea oficială a târgului. Artista omagiază frumuseţea complexă a femeii printr-un elegant amestec de senzualiate, mister, nonconformism și forță.Vernisajul original al expoziției va fi acompaniat de concertul naistului Nicolae Voiculeț”, adaugăSîrbu.
Vizitatorii vor avea ocazia să descopere tradiţii şi produse specifice perioadei de Paşte. Specificul autentic muntenesc, ardelenesc, moldovenesc şi dobrogean esterecreat la Bucureşti de maeștri populari şi producători autentici. În plus, doritorii pot lua parte la oricare dintre numeroasele ateliere de olărit, sculptură, pictură, încondeiat ouă, confecționat bijuterii, quilling, croșetat, teatru de improvizație sau teatru de păpuși.
„Pe lângă zonele etnografice şi cea dedicată cadourilor, în cadrul târgului am delimitat o zonă numită <<România se întoarce acasă>> rezervată organizațiilor neguvernamentale și celor implicați în antreprenoriatul social, care participă gratuit. Astfel, dorim să oferim cetăţenilor posibilitatea de a găsi proiecte ale societăţii civile în care se pot implica, să sprijine asociațiile achiziționând produsele prezentate pentru vânzare sau participând la unul dintre atelierele de la standul lor. Tot în acest context, taxa de participare la târg va finanța un proiect social denumit <<Educație pentru România>>”, spuneSîrbu.
Despre Asociația ROI
Asociaţia ROI susține lideri vizionari, încurajează formarea de comunități și mișcări sociale, se implică în proiecte sociale, educaționale, culturale care contribuie la transformarea societății.
Pentru informații suplimentare: [email protected]
Recent Comments