Festivalul Japan Play Transylvania are onoarea de a aduce la Cluj-Napoca o expoziţie inedita de lucrări semnate de reputatul grafician nipon Akinori Oishi. Ilustrațiile vor fi expuse în cele două zile ale festivalului, 28 şi, respectiv, 29 aprilie, în holul Casei de Cultură a Studenţilor.

Lucrările lui Akinori Oishi, create cel mai frecvent în pix sau carioca, se concentrează pe animaţiile interactive, fiind formate adesea dintr-o multitudine de caractere grafice mici și repetitive, care au impact puternic asupra tuturor categoriilor de public.

Akinori Oishi s-a născut în Japonia în 1972 şi a studiat Artele Plastice la Universitatea de Arte din Kyoto, precum şi multi-media la International Academy of Media Arts and Sciences (IAMAS), în Ogaki, Japonia.

În 2001, a câştigat premiul MILIA (International Multi-Media Fair in France). Ulterior, a lucrat în studioul francez de creaţie în design TeamcHmAn, până în 2003. Pe lângă activitatea de artist grafic, Akinori Oishi este profesor la Universitatea de Arte Tama din Tokyo, precum şi profesor-asociat la Universitatea de Arte şi Design Laussane din Elveţia.

Deşi artistul nu va putea fi prezent personal la Cluj-Napoca, organizatorii au demarat demersurile pentru a-l aduce pe Akinori Oishi în România la ediţia din 2013 a festivalului Japan Play Transylvania.

Vă aşteptăm la o expoziţie grafică creativă şi non-conformistă, o premieră pentru publicul din România