• La împlinirea celor doi ani de existenţă, Paspartu organizează lansarea aniversară a numărului 9 din Revista Arte & Meserii  joi, 29 martie, orele 20:00, în Energiea Pub.
  • Evenimentul va găzdui un concert al trupei THE MONO JACKS care au pregătit un set semi-acoustic special.
  • Cadrul de desfăşurare a lansării este oferit de spaţiul pub-ului şi hub-ului de cultură urbană alternativă, Energiea, fostă tipografie din anii 1920.
  • Cu ocazia acestui eveniment, membrii Asociaţiei Paspartu se prezintă publicului său iubitor de cultură printr-un video neconvenţional.

 

Joi, 29 martie, orele 20:00, în Energiea Pub, va avea loc lansarea celui de-al 9-lea număr al Revistei Arte & Meserii, eveniment care marchează împlinirea a 2 ani de existenţă pe piaţa culturală românească a Asociaţiei Paspartu şi a Revistei Arte & Meserii. După 2 ani şi după câştigarea premiului pentru cel mai bun proiect de voluntariat al anului 2011 în artă şi cultură, la Gala Voluntarilor, Revista Arte & Meserii revine cu obişnuita, dar mereu surprinzătoarea propunere de articole cu iz de cultură.

În cele peste 100 de pagini ale revistei, vă aşteaptă numeroase titluri care vorbesc de la sine despre conţinutul articolelor înaintea cărora stau drept emblemă: „Jean-Lorin Sterian featuring Arte & Meserii”, un coverstory compus din 6 poveşti cu Jean-Lorin Sterian, primul scriitor care apare pe coperta revistei; „Jucătorul la sigur” este un actor norocos, este Andi Vasluianu; „Cel mai underground mainstream” este sunetul AB4 şi The Mono Jacks; „Hefe and the noise” este, mai exact, Hefe de la trupa Coma; „Marian Râlea –  o vârstă bună” este, de fapt, despre vârsta nesfârşită a magiei lui Marian Râlea; „Vocea curatorului” sau vocea lui Cosmin Năsui; „Manifest în versuri” sau despre poezia lui Răzvan Ţupa; „Exerciţii şi probleme” rezolvate de omul Andi Moisescu, cu al său destin, cu ale sale împliniri; „Manual de eleganţă aplicată” este un manual avându-l ca subiect principal pe Marius Constantinescu.

Aceştia sunt artiştii de la care au pornit aceste titluri şi articole şi aceştia pot fi chiar o parte dintre invitaţii supriză la lansarea rAM #9. Seara va fi cu totul şi cu totul specială pentru că prietenii de la THE MONO JACKS  vor fi acolo să ne (în)cânte în cadrul unui set semi-acoustic deosebit. Doru Trascău (voce, chitară), Florin Vasile (chitară, voce), Alex Voicu (bas) şi Dorian Cazacu (tobe) vor da drumul sunetelor şi ne vor  transpune în acea stare specifică unor melodii pe care le-am ascultat deja pe repeat precum Maria, Gândurile sau Woman.

Discuţia cu invitaţii supriză şi concertul se vor desfăşura într-un cadru alternativ, în spaţiul reînviat al fostei tipografii Energiea din anii ’20. Recent lansat, Energiea Pub este un butic cultural-artistic urban, locul în care istoria de altădată şi cultura actuală se împletesc într-o armonie deplină.

 

Energiea este în egală măsură pub și hub urban, un loc unde vei putea testa o bucătărie contemporană sănătoasă, te vei putea întâlni la o bere cu prietenii, dar și cu cei mai activi artiști și performeri, fie ei DJ, artiști plastici, artizani, scriitori sau muzicieni,” conform reprezentanţilor Energiea Pub.

Cu ocazia acestui moment important în demersul cultural al Asociaţiei Paspartu, membrii organizaţiei se prezintă în faţa dvs. în cadrul unui video conceput şi montat de Andrei Ţîrcă, imagine Claudiu Popescu. Pentru prima dată, oamenii din spatele proiectelor fac un pas în faţă şi “fac cunoştinţă” cu cei care îi privesc. Ei sunt o echipă deja mult mai matură, mult mai încrezătoare şi mult mai dornică de a dezvolta viitoarele proiecte ale Asociaţiei Paspartu.

Vă invităm să accesaţi video-ul de prezentare la următorul link (sugestie de vizualizare 720 p):

http://www.youtube.com/watch?v=1gFc4-MTDGQ

 

Pentru mai multe detalii legate de eveniment, urmăriţi-ne site-ul asociaţiei www.asociatiapaspartu.ro, pagina de Facebook si contul de Twitter!

Partener organizator: Energiea Pub provoked by Grolsch .

Parteneri media: So Fresh, Hipmag, Feeder, Dor De Duca, Artboom, Metropotam, Neaparat.ro, Modernism, Ceasca de Cultura, ArCub, Port.ro, P(i)lot, Start UB, Ginger Group, Tillate, Revista Art Out, Calendar Evenimente,Teatrul de Arta Bucuresti, Hyperliteratura, Fundaţia Culturala Calea Victoriei.