Japan Tobacco International – Sponsor principal al primului festival interactiv de cultură japoneză modernă şi tradiţională din România

Primul festival de cultură japoneză din Transilvania, Japan Play Transylvania (JPT), organizat de Asociaţia culturală Kesenai, în colaborare cu Organizaţia studenţilor de la Universitatea Tehnică (OSUT) şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), îşi anunţă primul sponsor principal. Este vorba de compania Japan Tobacco International (JTI), divizia internaţională a Japan Tobacco Inc, al treilea cel mai mare producător de tutun din lume.

Festivalul JPT se va desfăşura în perioada 28-29 aprilie, la Cluj-Napoca, aflându-se la prima ediţie. Evenimentul va avea două locaţii: Casa de Cultură a Studenţilor şi Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor. JPT se va concentra pe două aspecte distincte ale vieţii Japoniei: cultura tradiţională şi cea modernă.

Astfel, Turnul Croitorilor va găzdui pe perioada celor două zile de festival o serie de expoziţii şi demonstraţii culinare, de arte marţiale, origami, ikebana, dansuri, vestimentaţie tradiţională niponă, caligrafie, precum şi activităţi pentru copii – jocuri, teatru de păpuşi şi basme japoneze. Accesul în această locaţie va fi gratuit.

La Casa de Cultură a Studenţilor, tinerii pasionaţi de cultura modernă pop a Japoniei, dar şi toţi cei care vor să descopere această fascinantă lume sunt invitaţi să participe la numeroase activităţi care le vor trezi, cu siguranţă, interesul: workshop-uri de origami, kirigami, clame personalizate, light graffiti, desen digital etc, concursuri de AMV, Saiki şi Cosplay, jocuri pe console şi PC, conferinţe cu invitaţi speciali şi, bineînţeles, concerte. Accesul la Casa de Cultură a Studenţilor se va face pe bază de bilet.

Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul oficial al festivalului http://japan-play.com/ro/ sau pagina de facebook – http://www.facebook.com/japanplay.