„20 de minute de celebritate” cu Suzana Vasilescu, februarie 2012
Suzana Vasilescu (n. 1988) este istoric de artă (specializat în arta postmoderna şi contemporană) şi manager cultural. Recent a fost promovată alături de cei mai influenţi creatori ai culturii romaneşti şi a fost desemnată de către “Agentiadecarte” – cel mai influent manager cultural. A fost, printre altele, organizatorul primei licitaţii de artă contemporană şi postmodernă din România, licitaţie ce a deschis un nou orizont al pieţei de artă contemporană, al expoziţiei “21st Century Lifestyle” la Turnul Croitorilor din Cluj – cea mai mare expoziţie de fotografie de fashion – în cadrul primei ediţii Cluj Fashion Week – organizată de criticul de modă Alin Galatescu şi a primei stagiuni de artă, în cadrul Operei Naţionale Bucureşti – eveniment patronat de Ministerul Culturii împreună cu prima agenţie de management cultural Design Yourself. Este relationship manager în cadrul departamentului de Consignment Artmark – casa de licitaţii şi coordonatorul departamentelor de artă contemporană şi postmodernă. Este absolventă a Universităţii Bucureşti, secţia de Istoria Artei. Locuieşte şi lucrează în Bucureşti.
Ascultă aici
„20 de minute de celebritate”, un parteneriat între Radio România Internațional și Modernism.ro, este o emisiune lunară despre românii care au descoperit cum să pună în aplicare ideile lor creative și care acum ne vorbesc despre rezultatele lor.
,,.. a fost promovată alături de cei mai influenţi creatori ai culturii romaneşti,,?
totusi, sa pastram proportiile :), avem nevoie doar de o doza minima de bun simt, nu e greu.
– mai ales daca ne gandim si ca domnisoara in cauza e critic, nu creator.
Termenul asta postmodern este depasit cu toate ca in spatiul romanesc e folosit copios cand nu prea au oamenii ce sa spuna despre arta contemporana . E un termen umbrela in care intra orice. Incercati sa fiti mai nuantati
@ luc.b
Poti sa privesti cultura si arta si fara litere mari si cu imnul intonat in fundal. De asemenea poti sa iei in considerare ca managementul cultural este o meserie creativa nu una functionareasca si rezultatele creativitatii acesteia sunt de aceea mai importante tocmai fiind aplicate pe segmentul artistic.
Topul la care se refera descrierea este unul informal, public, bazat pe opiniile si votarile deschise de un site de profil.
Mentionez ca, asa cum sugereaza numele emisiunii, „20 de minute de celebritate” invitatii nu sunt figuri mainstream ci sunt persoane care reusesc, in domeniul lor, sa contribuie la o crestere / dezvoltare / promovare creative si sustenabile si aflam cum si ce fac ei creativ in viata lor profesionala.
Avem pe lista, ca domenii de industrii creative din cadrul carora invitam, carte, film, muzica, galerii comerciale si non-comerciale, case de licitatii, uniuni de artisti etc.
@ Gicu
De acord ca termenul postmodern in arta este cam ca si termenul de sofism in filosofie si are mai multe intrebuintari decat definitii precise si exacte. Speram sa gasim o nuantare a termenului in numarul viitor al revistei Arta care promite un dosar pe arta generatiei 80 si o ancheta despre postmodernismul romanesc in arta.
Deocamdata nu a au fost scrise istoriile si cartile despre acest subiect de catre specialistii romani ai perioadei asa ca ne mai inarmam cu rabdare si pe acest segment de cercetare teoretica.
Mama ce mai influenta domnisoara, trebuie ca e un geniu ceva…este ridicola prezentarea si mai ales incercarea domnului nasui de a justifica acest articol, si de a apara onoarea absolventei. Tonul de profesoras al domnului nasui e jignitor si deplasat. ma intreb de ce. faptul ca domeniul e creativ si nu functionaresc nu justifica mistificarea, lipsa de decenta si de modestie. Nu mai avem loc de cel mai si cei mai. toti sint cei mai. Presupun ca sintem cea mai performanta piata artistica din lume. Cu asa specialisti geniali. Eu sint cel mai influent comentator in urma voturilor AgentieideCartedeBucate. Parol.
@ baronul Munchhausen
ne pare rau ca nu observi partea pozitiva si importanta a lucrurilor. In situatia acuzelor pe care le inaintezi nu putem nici macar incepe o discutie. Noi ne facem joburile cu placere si convingere, speram ca si tie sa ti se intample la fel.
@Munchhausen
In aceasta piata romaneasca, oricat de ne/performanta o consideri, cea mai mare parte din muzeele Romaniei sunt intemeiate pe colectiile private; unele poarta numele colectionarului (Zambaccian, Brukenthal) sau ale artistului (Pallady, Aman) sau nu (MNAR – colectii regale si ale familiei Ceausescu, MTR – colectia Tzigara Samurcas, Muzeul Colectiilor).
Valorile nu sunt pastrate de cineva aleator sau entitate abstracta, ci „intentionat” si cu multa munca si investitie calculata.
Tu poti oricand sa compari pietele artistice ale lumii, inclusiv a noastra, dar intreaba-te cati dintre cunoscutii tai sprijina aceasta piata romaneasca, cum pot (informare, promovare, investitie creativa calculata, riscuri asumate etc.) si apoi vei realiza ca stadiul in care ne aflam il dam tot noi.
De aceea conteaza mai mult faptele si nu parerile despre tonalitati si pozitionari verbale.
In urma comentatorilor nu au ramas muzee si nici nu s-au consolidat piete de arta.