„Around the Très Courts Romania”

Un eveniment fără frontiere, care are loc în fiecare an simultan în 80 de oraşe din 17 ţări!


Suntem zilnic martorii evenimentelor tot mai bulversate care ne înconjoară. Unele ne provoacă teamă, altele speranţă. Iar filmul de foarte scurt metraj este o excelentă modalitate de a surprinde şi analiza realitatea în care trăim şi schimbările care au loc în jurul nostru.
Din 1991, Festivalul de Foarte Scurt Metraj „Très Courts” încearcă să promoveze filmul foarte scurt în întreaga lume. Ajuns în România din 2007 la iniţiativa Institutului Francez Cluj, acest festival a cunoscut de la an la an o extindere tot mai mare, fiind în prezent difuzat, simultan în luna mai, în aproximativ 80 de oraşe de pe glob, dintre care în jur de 25 de oraşe în România.

Sub eticheta Around the Très Courts România sunt grupate filme în afara competiţiei internaţionale, realizate în România. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.

Aveţi timp până pe 9 martie 2012 pentru a ne trimite filmele voastre foarte scurte! Le aşteptăm în format DVD-video, însoţite de formularul de înscriere (disponibil pe site-ul festivalului www.trescourt.ro), la Institutul francez din Timişoara, bd. C. D. Loga nr. 46, cod 300020, Timişoara.

Filmele participante trebuie să fie produse în România, în ultimii doi ani, şi să aibă maxim 3 minute (în afara titlului şi a genericului). Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, filme experimentale sau realizate cu telefonul mobil…

Participarea este gratuită!

Apelul la participare în format video îl găsiți mai jos

 

Festival des Très Courts – Roumanie
Institutul Francez Cluj •
IIC Brătianu 22 • CP 1126 • 400079 Cluj-Napoca •
Tel: 0745 396678; 0264/ 598 551
[email protected]