RESTURI / RESTUL

11-28 ianuarie 2012
Galeria ATELIER 35, Str. Selari nr.13

Deschiderea: miercuri, 11 ianuarie 2012, ora 19.00

Ce-am strâns din Valea Cascadelor: o adunătură de amintiri dintr-o piată prin care au trecut de toate, de la struti imensi la turnuri Eiffel, de la mici la surubelnite si de la biciclete la remedii naturiste. Marfa de acolo vine din casele oamenilor, nu de pe linia de productie, într-un drum nestiut, de la un proprietar la altul. Pe traseul lor sunt cei care o strâng din diverse colturi ale vietii proprii sau a altora, si o transmit mai departe, în altă casă.

Câtiva fac asta de vreo 20 de ani încoace, unii vin pentru o vorbă cu colegul de lângă, altii pentru bani de buzunar. Obiectele se cer mutate dintr-un prezent într-altul. Piata devine o bursă si un muzeu improvizat de resturi si piese de colectii, care arhivează o istorie personală a proprietarului si una comună, prin memoria obiectelor ca oglindă a timpului. Astfel de obiecte nu se mai produc azi, fiind piese unicat într-o lume invadată de produse în serie, repuse în circuit prin intermediul târgului.

O instalatie cu fotografii, portrete, sunet, obiecte din târg (si o carte cu monografia vizuală a locului).

Adunätori: Sorina Vazelina, Lidia Neagu, Grigore, Ada Musat, Alexandru Dan, Saint, Lucian Bran, George Enache, Diana Bobina.
Invitati: Nicu Ilfoveanu si Octav Avramescu.

———————
Galeria ATELIER 35
Strada Selari nr. 13, Bucuresti
[email protected]
www.atelier35.eu