Niels Van Tomme (BE/USA)
Aporia curatoriatului

LECTURE

Joi, 12 ianuarie, 2012, 19:00

In loc de a asambla concepte cu precizie si competenta curatoriala, ce anume ar rezulta din introducerea indoielii si ezitarii ca principii de baza ale realizarii unei expozitii? Ce tip de cunoastere poate fi dobandit dintr-o asemenea pozitie curatoriala dubitativa? Inseamna oare ca expozitia se va narui in sine sau exista cumva alte modalitati de asamblare si traire a expozitiei care pot fi atinse?

Niels Van Tomme este un curator, cercetator si critic de arta stabilit in New York. Cea mai recenta expozitie curatoriata de Van Tomme este “Where Do We Migrate To?”, inaugurata la Centrul pentru Arta, Design si Cultura Vizuala din Baltimore si care va fi itinerata la New Parsons School of Design din New York, CAC in New Orleans, si la Centrul Rubin de Arte Vizuale din El Paso. El este editor colaborator al Art Papers si publica in periodice, reviste si cataloage expozitionale internationale. Van Tomme este in prezent coeditor al cartii intitulate “Aestheic Justice” (Justitia Estetica), care va aparea in Colectia Antennae, publicata de Valiz, Amsterdam, in 2012.

Conferinta sustinuta in cadrul expozitiei “Melancolia nu e indeajuns…”, curatoriata de Niels Van Tomme.

Imagine: Henri Cartier-Bresson, Incoronarea Regelui George VI, Londra, 1937.

PAVILION UNICREDIT

center for contemporary art & culture

Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest  011131 Romania
T: + 4 031 103 4131
PAVILION UNICREDIT este un centru pentru arta si cultura contemporana, un spatiu independent work-in-progress, spatiu de productie si cercetare a vizualului, a discursivului si a performativului. Este un spatiu al gandirii critice  care promoveaza o întelegere implicata socio-politic a artei si a institutiilor culturale.

PAVILION UNICREDIT is a center for contemporary art & culture, a work-in-progress independent space, a space for the production and research in the fields of audiovisual, discursive and performative. It is a space of critical thinking, and it promotes an artistic perspective implying the social and political involvement of art and of cultural institutions.

This is a project by PAVILION – journal for politics and culture.
www.pavilionjournal.org


PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION UNICREDIT are projects devised and founded by Razvan Ion and Eugen Radescu


Supported by: UniCredit Tiriac Bank
Strategic partner: Grolsch
Partners: Romanian Cultural Institute, Austrian Cultural Forum, ADD
Media partners: Afterall, Framework, La Chambre Du Chat, Radical Philosophy, Springerin, Radio Romania Cultural, Alternativ.ro, Feeder.ro, 24Fun, Modernism.ro, Cabinet, Mute, Open, Kaleidoscope, La Chambre du Chat, TillLate.com, Vice, Vicious Vitamins, Cura magazine, veiozaarte.ro, metropotam.ro, Zeppelin.
Production partner: UpDate Advertising
Printing partner: First Advertising Agency