E-MOTIONAL Bodies & Cities
www.e-motional.eu

Burse de mobilitate 2012-2013

sesiune de înscrieri

[data limită de înscriere: 29 februarie 2012]

program european de mobilitate și schimburi artistice
Fondul de Mobilitate

Vrei să vezi spectacolele programate la festivalurile de dans contemporan din Dublin, Istanbul sau Londra? Vrei să participi la o platformă de dans la Riga? Vrei să descoperi noi artiști și producții recente? Vrei să participi la un atelier de dans? Ai nevoie de sprijin pentru a lua parte la un proiect internațional?

APLICĂ ACUM la Fondul de Mobilitate al programului E-MOTIONAL Bodies & Cities! Fundația Gabriela Tudor va acorda în 2012 trei burse de mobilitate profesioniștilor din zona dansului contemporan (artiști, manageri, critici, etc.) pentru a participa la evenimente / proiecte specifice (festivaluri, ateliere, întîlniri, etc.) care au loc în celelalte țări participante în proiect – Irlanda, Letonia, Cipru, Marea Britanie și Turcia, în perioada mai 2012 – aprilie 2013. Bursele oferă posibilitatea de a explora scena de dans contemporan din țările respective, de a realiza contacte noi și a demara proiecte și schimburi de experiență viitoare. Durata vizitei poate fi între 4-7 zile, potrivit solicitărilor primite. Bursa va acoperi exclusiv cheltuieli de transport internațional, cazare și diurnă în valoare maximă de 1.000 de euro.

Pentru înscrieri descărcați formularul de înscriere la www.e-motional.eu și trimiteți-l la [email protected] pînă la data de 29 februarie 2012. Un ghid selectiv cu privire la evenimentele din fiecare țară este de asemenea disponibil online.

Între beneficiarii selectați în 2011 s-au aflat: Kinga Kelemen, manager al Asociației Groundfloor din Cluj-Napoca, participare la festivalul iDans din Istanbul; coregrafa Evie Demetriou din Limassol și producatoarea Jenny Traynor din Irlanda, participare la eXplore dance festival (București), iar programatorii Ruth Bathes, dance4 Marea Britanie, și Elina Cire, director al teatrului “Gertrude Street Theatre” din Riga, participare la festivalul Temps d’Images din Cluj-Napoca; în primăvara 2012, tînăra coregrafă Catrinel Catana va participa la un atelier de formare profesională la Riga, iar Miki Braniște, directorul festivalului Temps d’Images, va participa la Platforma Dansului Cipriot din Limassol. Pentru a afla mai multe despre beneficiarii burselor din 2011 vizitați http://www.e-motional.eu/motion-fund/mobility-grants.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la adresa [email protected].

E-MOTIONAL Bodies & Cities este realizat de Fundaţia Gabriela Tudor (iniţiator şi organizator principal), Dublin Dance Festival (Irlanda), Asociaţia Coregrafilor Profesionişti din Dans (Riga, Letonia), Dance House Lemesos (Limassol, Cipru) şi body > data > space (Londra, Marea Britanie), în calitate de co-organizatori, cu sprijinul Programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene. Parteneri asociaţi sînt ArtistNe(s)t – Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artişti / Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău şi Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Dance Ireland, Academia Irlandeză de Muzică şi Dans şi Universitatea din Limerick (Irlanda), Teatrul Rialto (Limassol, Cipru) şi CATI – Asociaţia Artiştilor din Dans Contemporan (Istanbul, Turcia).

E-MOTIONAL îşi propune să identifice, stimuleze, atragă şi susţină talentul şi creativitatea la nivel european prin conectarea artiştilor şi managerilor din dans din ţările care participă la proiect. Activităţile din proiect includ burse de mobilitate, rezidenţe, cercetare artistică, schimburi de spectacole şi co-producţii. Dezvoltarea profesională a artiştilor şi a managerilor culturali şi încurajarea experimentului artistic reprezintă elemente esenţiale în viziunea proiectului.

Proiectul a fost finanțat în 2011 de Centrul Național al Dansului București și Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.