Arts Concept Café gazduieste expozitia de pictura „Festiva de Craciun” a artistei Angela Tomaselli

Arts Concept Café gazduieste sambata, 17 decembrie, de la ora 17.00, vernisajul expozitiei de pictura „Festiva de Craciun” a artistei Angela Tomaselli. Demersul artistic se incadreaza in seria de evenimente destinate sustinerii artei si culturii pe care le gazduieste cafeneaua, alaturandu-se spectacolelor de teatru, concertelor si atelierelor de creatie ce au loc in mod constant la Arts Concept Café.

Expozitia pictoritei Angela Tomaselli reuneste 40 de lucrari in ton cu sarbatorile de iarna, facand parte din mai multe cicluri de creatie ale artistei, si va putea fi vizitata in perioada 17 decembrie 2011 – 15 ianuarie 2012. Selectia de lucrari, acril pe panza si pe carton, este o ilustrare in tonuri vii si culori animate a spiritului sarbatorilor de iarna, marcand veselia si, intr-un mod personal, candoarea unui astfel de moment.

Lucrarile fac parte din cele mai importante cicluri de creatie artistica a pictoritei: ciclul „Muzicieni” reuneste picturi ce infatiseaza ingeri muzicieni; ciclul „Arhitecturi suprapuse” infatiseaza elemente de arhitectura religioasa din Romania (zonele Iasi, Sibiu, Sighisoara, Ramnicu Valcea), precum si din alte tari – Italia, Franta, Spania. Din ciclul „Fabule” vor fi expuse lucrari in care personajele sunt animale si pasari, prezentate nu cu o precizie realista, ci intr-un spirit ludic, intr-o viziune total personala si intr-un „limbaj metaforic, singurul care poate vorbi despre inexprimabil,” asa dupa cum spune chiar pictorita Angela Tomaselli. Ultimul ciclu din care sunt selectionate lucrari este „Mitologii subiective”, care ne vorbeste „despre un spirit fantastic, o lume vizuala aparte, in care prezentele nu sunt tratate descriptiv, realist, ci sunt doar repere pentru o meditatie asupra timpului, a valorilor si a conceptelor,” incheie artista.

Angela Tomaselli este un artist consacrat la nivel national si international, cu expozitii personale in zeci de orase din Romania, precum si peste hotare, in Italia (Roma), Germania (Koblenz, Berlin), Belgia (Bruxelles, Hane), Franţa, Spania (Madrid), Suedia (Stockholm). Are contributii la expozitii colective in nenumarate orase din tari precum Rusia, SUA, Grecia, Ungaria, Belgia, Olanda si Franta.

Pictorita este detinatoarea unui numar impresionant de premii si diplome de recunoastere, pentru ca stilul sau si calitatea artistica a lucrarilor sale o plaseaza printre artistii de inalta clasa si valoare. Criticii de arta spun despre Angela Tomaselli ca tablourile sale ingemaneaza un dublu discurs: pe de o parte, unul care, energic graficat, pare sa constituie suportul narativ al celuilalt, care la randu-i gliseaza in irizari de culoare de o finete si sensibilitate indescriptibile, aidoma valurilor intr-un fundal de scena.

La Arts Concept Café – cafeneaua din Cotroceni – publicul este asteptat sa se bucure de placerea vizuala a unei serii de lucrari dedicate linistii Sarbatorilor de iarna, placerii sufletului si bucuriei ochiului, in timp ce savureaza un ceai delicat sau o cafea aromata.

Arts Concept Café – strada Dr. Turnescu, Nr. 1.

****

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

ANGELA TOMASELLI

www.angelatomaselli.ro

www.artsconcept.ro